Screenshot
TEŠKI DANI

NARUŠENA ATMOSFERA JE ZADNJE ŠTO TREBA MATJAŽU KEKU Skandiranje Armade pogodilo Slovenca, a ispaštali su oni koji su najmanje krivi - igrači

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. srpanj 2017. 10:13

Poprilično je snažno odjeknuo nastup Matjaža Keka na konferenciji za novinare nakon utakmice protiv Rudeša. Jer, bez obzira na sve, teško se prisjetiti da je ikada u ove četiri i pol godine na klupi Rijeke nakon uvodne riječi samo ustao i otišao iz press-centra a da pritom ne dopusti da mu se postavi pitanje nakon rečenice o najtežim trenucima otkako je u Rijeci. Koju, nota bene, netko neupućen može interpretirati na različite načine.

Ipak, u ovom slučaju nije riječ o nezadovoljstvu igrom momčadi, pa ni o “njurganju” zbog prijelaznog roka, iako je Kek i o tome znao štogod reći posljednjih tjedana, već se to da “kao trener Rijeke nije sretan” u prvom redu odnosi na atmosferu s rujevičkih tribina, koja je bila daleko od one kakvu smo gledali prošle sezone.

Naći zajednički jezik

Sve je počelo nakon završetka utakmice protiv Slavena Belupa kada je došlo do sukoba navijača i interventne policije, koja je upotrijebila silu nakon što je, prema službenom priopćenju iz PU Primorsko-goranske, dio navijača napao jednog redara. Radili su pendreci, koristio se suzavac, letio dio stolica i idilična slika koju smo često gledali na istoku Rujevice prilično je brzo eskalirala.

Do te mjere da je Armada, iz protesta prema nastupu policije, protiv Rudeša uglavnom šutjela, tek se u 80. minuti kratko oglasila (skandiralo se “Armada!” i “Ne može suzavcem po očima!”) pa napustila tribinu. Upravo je taj detalj Keka najviše pogodio. On je uvijek među prvima hvalio navijače, isticao značaj podrške i huka s tribina, zato ga je to sada i pogodilo jer ispada da su ispaštali oni koji su za to najmanje krivi - igrači.

Nezadovoljstvo koje je iskazao Kek, popraćeno odlaskom s presice, može se, na neki način, protumačiti i kao njegov apel svim zainteresiranim stranama - klubu, navijačima, policiji i osiguranju - da se pronađe zajednički jezik. Drugim riječima, Kek je iskoristio svoju karizmu i utjecaj koji ima u komunikaciji s javnošću (pritom je nebitno je li stao na stranu navijača ili nije) da bi dao do znanja da je Rijeka puno toga dobroga prošle sezone napravila upravo zahvaljujući huku s tribina koji je momčad nosio u nekim teškim trenucima. Narušena atmosfera zadnje je što treba bilo kome na Rujevici, a, Kek to dobro zna, pogotovo uoči europskih utakmica koje bi mogle bitno odrediti nastavak sezone...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:30