Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
HNS GASI POŽAR?

NASTAVAK SKANDALA U HRVATSKOM PRVOLIGAŠU Legendarni trener okrenuo ploču i izdao igrače?! Uskoro će se znati rasplet drame

Piše: damir begovićObjavljeno: 24. lipanj 2017. 23:17

Nebeskoplava ekspedicija je danas, gotovo je sigurno, ipak krenula prema Kupresu. No potpuno je neizvjesno tko je zauzeo sjedalo u autobusu. Nakon još jednog sastanka svlačionice koja očekuje isplatu zaostataka iz prošle sezone pred novinarski diktafon jučer je stao jedan od najiskusnijih - Tomislav Čuljak.

Zajedništvom do prava

- I dalje stojimo iza Vitaićevih riječi: na pripreme ne idemo dok nam dugovanja ne budu podmirena. Ja sam možda najmanje pozvan govoriti o tome jer mi se kao članu radne zajednice najmanje duguje, ali ostajem uz te dečke. Zajedništvom smo ostali u ligi, zajedništvom se moramo izboriti za svoja prava - rekao je Čuljak, koji je imao spreman odgovor (i) na napomenu o tome da je većini igrača 15. lipnja istekao ugovor.

Osijek, 060215.
Na konferenciji za medije u prostorijama NK Osijek predstavljeni su novi igraci osjeckog nogometnog kluba.
Na fotografiji: Tomislav Culjak.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX / CROPIX

- To je istina, formalno-pravno nismo Cibalijini igrači, ali smo iznijeli velik teret prošle sezone, obveze smo ispunili, a imamo, valjda, i nekakva prava. Osim toga, trener Bartolović izjasnio se da nas vidi u svlačionici sljedeće sezone, u kojoj se i mi svi odreda vidimo, ali neke se stvari moraju promijeniti. U cijeloj priči nije čak najbitniji novac, važnije je od toga vodi li netko brigu o klubu ili ne vodi, odnosno je li mu stalo ili nije. Napominjem, ovo nije nikakav napad na predsjednika Gagru, nije on jedini u klubu, nije samo on Cibalia. Štoviše, smatramo da je rješenje da se aktiviraju određeni ljudi i da oni također pokažu zajedništvo, koje bi nam svima trebalo biti najveća snaga u okolnostima i vremenu u kojem živimo, čega smo itekako svjesni. Razgovarali smo s predsjednikom Gagrom, nije bilo ni povišenih tonova ni tenzija. Jednostavno, iznijeli smo mu svoje mišljenje, stav i odluku - naglasio je Čuljak.

SN/Arhiva

Trener promijenio ploču

Koliko je zajedništvo u svlačionici, o kojem je Čuljak govorio, doista izraženo, bit će jasno već danas; uopće nije isključeno da će se neki igrači bez ugovora (i igrači lakših principa) u dogovoreno vrijeme ipak pojaviti na zakazanom mjestu, no isto je tako lako moguće da na pripreme neće otputovati neki koji imaju važeće ugovore. Nagađati prezimena nije uputno.

Predsjednik Gagro bio je nedostupan. Majstor improvizacije razletio se, valjda, na sve strane u potrazi za novcem kojim bi ugasio požar u svlačionici. Kanader, navodno, stiže iz Vukovarske 269a; HNS bi, navode upućeni(ji), trebao biti Cibalijin jamac za kredit od 2.000.000 kuna.

Trener Bartolović, doznajemo, promijenio je i ploču i priču. U četvrtak je, kažu izvori iz svlačionice, trener iskazao razumijevanje i potporu za probleme igrača, od kojih su neki, prema vlastitom priznanju, od šefa struke očekivali jednostavnu rečenicu: “U subotu se ne ide na Kupres.” Koju trener, ipak, nije izgovorio.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Priljev novaca najavljen je za dva-tri dana, pretpostavlja se da ne bi bio baš nikakav problem da su Nebeskoplavi na odgovarajuću nadmorsku visinu trebali otputovati u sljedeći ponedjeljak ili utorak. U kompletnom sastavu i dobrom raspoloženju. Kakvo će sasvim sigurno izostati danas, uz mogućnost i trajnije narušenih odnosa u Genscherovoj 10b.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:35