Foto: Tom Dubravec / CROPIX
RAZLIČITA MIŠLJENJA

NAVIJAČI HAJDUKA O KAZNI UEFA-e 'Po meni je to sramota', 'Odakle sad prijava te organizacije?', 'Vrijeme je da se opametimo',...

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. srpanj 2017. 23:56

Navijače Hajduka kao grom iz vedra neba pogodila je vijest da će Bijeli uzvratni susret protiv danskoga Bröndbyja igrati pred praznim Poljudom u 3. pretkolu Europske lige. Što kažu navijači o kazni koja je stigla iz UEFA-a po prijavi iz FARE-a, premda je izvješće delegata iz Dugopolja bilo pozitivno?

- Po meni je to sramota, ne mogu vjerovati da je Hajduk kažnjen utakmicom pred praznim tribinama. Na nogometnim terenima se događaju i gore stvari, pa nisam čuo da je bilo takvih kazni. Izvješće delegata bilo je pozitivno, ne znam otkuda sad kazna. Koliko sam je vidio, u Dugopolju je bilo korektno ponašanje osim što je uletjelo nekoliko plastičnih boca na teren. Ovakva kazna nije u redu, ovo je velika šteta za nogomet, jer se on igra prvenstveno zbog navijača. Volio bih više da pričamo o igri, a ne o kazni, o tome da je Ohandza trebao ući ranije, kod rezultata 0:0. Ova kazna nam je sigurno hendikep, na Poljudu bi bio pakao protiv Bröndbyja u uzvratnoj utakmici na Poljudu, premda ja više volim da se prva igra doma. Šteta je za ljude koji bi došli na utakmicu, za klub - kazao nam je Mladen Marušić.

Svoje mišljenje nam je dao i Ante Gulić:

- Šteta je što se igra pred praznim tribinama, ne znam odakle sad prijava te organizacije kada je delegat napisao povoljno izvješće nakon utakmice, možda je u pitanju osveta Hajduku. Naravno da ne opravdavam nerede i neprimjereno skandiranje, no Hajduk je pod posebnim povećalom UEFA-e zbog svoje ranije povijesti. Ne može se za Hajdukove navijače reći da su ekstremisti kada je to izoliran slučaj, nije vikala većina, nego tek manja grupa. No očigledno je da nekome odgovara da se problemi rade i da zbog toga Hajduk ispašta, a događat će se opet ako se nešto ne promijeni. Hajduk je već bio kažnjavan pa se ništa nije promijenilo. Neki to stalno rade, i u Hrvatskoj ligi i u Europi. Najveći je problem što ispaštaju pravi navijači koji sada ne mogu na utakmicu. Tko je sad pobjednik? Grupica od dva čovjeka koji krenu s takvim povicima, drugi prihvate, a i ne znaju što skandiraju. Nešto se treba mijenjati.

Špiro Balić smatra da je sankcija opravdana, samo nam je kratko rekao:

- Kazna je zaslužena. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se opametimo. Hajduk je platio više kazni nego što mu je proračun. Hendikep će biti igrati pred praznim tribinama, pogotovo zato što je Bröndby dobra ekipa, bit će puno teže nego protiv Levskoga koji me nije impresionirao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:21