Foto: Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
NAJBOLJA GODINA U ŽIVOTU

NAVIJAČU KAŽU DA JE NAJBOLJI Hajdukovac se osvrnuo na impresivnu sezonu: 'Htio bih ostaviti dubok trag, a ne znam zašto nisam igrao s Maccabijem'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. lipanj 2017. 21:05

Godinu dana u Hajduku bilo je dovoljno Anti Ercegu da se domogne prestižne, dapače, laskave titule najbolje ocijenjenog igrača Hajduka. Da se razumijemo, ocjene su davali navijači, članovi Hajduka. To je izbor u kojem nema pogreške. U njihovim, navijačkim očima, Erceg je definitivno najbolji igrač sezone u bijelom dresu. Bez obzira na statističke podatke, golove, asistencije... Nagrada puna emocija.

- Znači mi to priznanje. Puno mi znači. Kada te navijači izaberu, sve je jasno - skromno će kazati igrač Bijelih s brojem 50 na dresu.


Ante Erceg Goal - Oleksandriya 0-2 Hajduk Split... by football__live

Pun samopouzdanja

Osjećate li podršku dok šetate gradom?

- Kako ne. Kažu mi navijači “samo nastavi, Ante, bori se, daj sve za klub”. I ja dajem. Sve za klub.

Napunila je nagrada Ercega velikim samopouzdanjem. Kako i ne bi kada su svi komentari na njegovu prvu sezonu u Hajduku izuzetno pozitivni. Na Rivi se prije tjedan dana nije mogao obraniti od svih znatiželjnika koji su tražili njegov potpis, htjeli se fotografirati... Čime je osvojio srca navijača?

- Svojom srčanošću i borbenošću. Svaku utakmicu i trening pružam 100% i navijači su to prepoznali. Uostalom, godinama sam bio u gradu Splitu, igrao za drugi klub, ali znao sam što je Hajduk. Znam i danas što ljudima znači Hajduk; zato na terenu dajem maksimum.

U očima navijača Erceg je personifikacija bivših vremena. Domaći igrač, Splićanin s Mejaša koji živi i gine za Hajduk.

- To me čini sretnim. Htio bih ostaviti još dublji trag u Hajduku.

Do angažmana u Hajduku Erceg je najbolji učinak karijere bilježio u RNK Splitu sa sedam pogodaka i dvije asistencije u HNL sezoni 2012/13. U prvoj godini igranja za Hajduk upisao je čak 11 golova i devet asistencija u HNL-u, gotovo jednako koliko i u cijeloj dotadašnjoj karijeri. Erceg je u karijeri do Hajduka potpisao ukupno 21 pogodak i 14 asistencija u svim natjecanjima, a prve sezone na Poljudu već ima učinak 13+9.

Pamtim Vukušićev gol

Što znači dublji trag?

- Da postignem još nešto, da me se pamti po trofejima, još boljim rezultatima.

Evo prve prilike već tijekom ljeta. Osigura li Hajduk jesensko izdanje Europske lige, pamtit će se momčad i Erceg. Nažalost, jesenska su pojavljivanja Hajduka u Europi rijetka, pa se stoga i dugo pamte.

- Zadnje sam dobro zapamtio, po Vukušićevu zgoditku Anderlechtu. To je moje sjećanje na Europsku ligu iz 2010. godine. U to samo doba igrao na posudbi za sinjski Junak, a godinu poslije već sam igrao protiv Fulhama.

Ima Erceg nešto europskog iskustva, ali više u dresu Splita. Za Hajduk je prošlo ljeto upisao tek jedan ulazak s klupe. I jedan zgoditak u toj skromnoj minutaži.

- Rekli bi nogometaši, vidio trener da znaš, pa te više nije ni uvodio. U šali se tako kaže. Istina je nisam više igrao nakon ulaska na gostovanju protiv Oleksandrije. Žao mi je što nisam zaigrao protiv Maccabija. Ostalo mi je samo da se na kraju zagrlim sa suigračima na klupi, da svi zajedno na nogama proživljavamo dramu izvođenja jedanaesteraca. Bilo je grozno gledati, žao mi je što nisam igrao.

Europski izazov

Ali zaboravljen je Maccabi, okrenula se nova stranica i došla je nova sezona. Prilika za novi pokušaj ulaska u skupine Europske lige najvjerojatnije kreće iz Dugopolja. Kao što je najvjerojatniji protivnik Levski. Ili možda Sutjeska. Puno je upitnika, samo je ambicija Hajduka sigurna.

- Svi jedva čekamo 13. srpnja. Bilo u Dugopolju ili Splitu, ne zamaram se time. Važno je samo proći u 3. pretkolo. Levski ili Sutjeska, to je također pitanje kojim se ne treba baviti. Bugari su jači, ali naš je zadatak proći u sljedeće pretkolo, ma tko bio s druge strane. Idemo utakmicu po utakmicu, ali znamo koji nam je cilj.

Osim europskog, tu je i domaći cilj: u prvenstvu pokazati da prošlogodišnja velika razlika u odnosu na Rijeku i Dinamo nije stvarni odraz kvalitete. Zato su Bijeli i doveli Radoševića, Pešića i Fomitschowa.

- Fomitschowa sam tek upoznao, ali Radošević zna njemački, pa ćemo se sporazumjeti. Atmosfera je odlična i uvjeren sam da možemo nastaviti u ritmu pobjeda s kraja prošle sezone.

Što se dogodilo od početka travnja? Gdje je momčad kliknula?

- Spojili smo se mi igrači, navijači i uprava. Osjećao sam da bismo mogli napraviti nešto veliko.

Koliko uprava daje poticaja konstantnim premiranjem pobjeda?

- Nisu premije ključne, ali uvijek dobro dođu; lijepo je znati da te čeka nagrada za pobjedu, da netko vrednuje tvoj učinak na terenu. Imamo simbiozu u svim segmentima, ali uvijek je najbitnije da na terenu svi dišemo kao jedan.

Još godinu dana

Za kraj ugodnog razgovora s najboljim igračem prošle sezone po ocjenama članova kluba ostalo je i pitanje produljenja ugovora. Erceg i Hajduk prošlog su se ljeta obvezali na suradnju do lipnja 2018. godine, što implicira da se ovog ljeta može i mora razgovarati o produljenju. Jasno, druga je opcija izlazni transfer.

- Ulazim u zadnju godinu ugovora, a ako mi Hajduk ponudi novi ugovor, rado ću potpisati. Ako postoji obostrani interes, mogu i završiti karijeru u Hajduku - kazao je igrač koji će posebno pamtiti pogodak Dinamu u pobjedi na maksimirskom stadionu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:40