Nikola Vilic / CROPIX / Cropix
OZBILJNI KADROVSKI PROBLEMI

NEMA KRAJA PATNJAMA CRVENIH Počele pripreme, a ne mogu zaigrati ni međusobno: Igrači 'bježe' glavom bez obzira, trener ne želi dignuti ruke...

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. siječanj 2017. 18:09

Nogometaši RNK Splita utrčali su u pripreme za proljetni dio prvenstva i Hrvatskog kupa (igrat će polufinale protiv Dinama) prije od svih ostalih prvoligaša.

Tako je odlučio trener Vjekoslav Lokica, a ovo s utrčavanjem može se shvatiti doslovno jer je nakon okupljanja u svlačionici uslijedilo prebacivanje na južnu stranu Marjana (zaštićenu od bure i ogrijanu suncem) gdje je 18 igrača odradilo prvi od mnogobrojnih treninga koji ih očekuju u mjesec i pol dana.

Split, 070117.
Prozivka i okupljanje nogometasa RNK Split u klupskim prostorijama u Parku mladezi.
Na fotografiji: trener Vjekoslav Lokica sa igracima u svlacionici
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX / Cropix

Stigla osamnaestorica

Na početak priprema su došli: Tomislav Duka, Luka Kukić, Ante Topić (vratari), Frane Maglica, Božo Mikulić, Alem Merajić, Ivan Anton Vasilj, Mateo Baturina (obrana), Kristijan Jakić, Ivan Jukić, Domagoj Boljat, Luka Kapetanović, Luka Grubišić, Toni Grković, Marin Roglić (vezni red), Ivan Pešić, Antonio Samac, Ivan Tomičić (napad).

Petorica igrača pridružit će se pripremama od ponedjeljka, to su Amer Dupovac, Miloš Vidović, Josip Jurendić, Marko Pavlovski i Sandro Ugrina. Već po ovome se vidi da će Split morati proširiti kadar jer ovako ne mogu međusobno zaigrati čak i da su svi zdravi cijelo vrijeme. A u pripremama također ima ozlijeđenih, ima ih na poštedi.

Ovo, dakle, nije konačna brojka, usput će se testirati igrače sa strane, vidjeti ima li među takvima kapaciteta koji će pomoći Crvenima u neizvjesnoj borbi za ostanak. Najprije protiv Cibalije kako bi se izbjeglo posljednje mjesto, a ako se bude deveti, onda slijedi razigravanje s drugoplasiranim iz Druge lige.

Split, 070117.
Prozivka i okupljanje nogometasa RNK Split u klupskim prostorijama u  Parku mladezi.
Na fotografiji: igraci u svlacionici
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX / Cropix

Uvijek pozitivac

To je sad realnost Splita.

- Ja sam uvijek optimist i učinit ću sve što je u mojoj moći kako bi Split izgledao puno bolje nego u prvom dijelu prvenstva - rekao je Vjekoslav Lokica. - Jesenas je bilo dosta turbulencija, puno nas je igrača napuštalo tijekom sezone i u tim uvjetima nije bilo moguće optimalno raditi. Nadam se i vjerujem da će sada biti bolje, ovo su moje prve pripreme sa Splitom. Puno toga je pred nama, puno nas posla očekuje kao što je nužno da se ojačamo praktički u svim dijelovima momčadi.

Već prema popisu razvidno je gdje je krajnje neuralgična točka, Split je ostao samo na dva stopera (Mikulić i Dupovac), eventualno se to može zakrpati s Boljatom i Grkovićem, ali onda se otvaraju problemi na drugim pozicijama. Tijekom pauze klub iz Parka mladeži je barem spriječio odlazak nekih bitnih igrača, uspio je postići dogovor s njima o ostanku i to je svakako dašak optimizma.

Split, 070117.
Prozivka i okupljanje nogometasa RNK Split u klupskim prostorijama u Parku mladezi.
Na fotografiji: igraci u svlacionici
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX / Cropix

Mnogi u kombinaciji

Do odlaska u Tursku 29. siječnja Split će odigrati dvije utakmice, 24. protiv Metalleghea iz Jajca te 26. protiv drugoligaša Solina. Suparnici za vrijeme priprema u Beleku (povratak je 10. veljače) još se ne znaju, dosta je klubova u kombinaciji i to sigurno neće biti problem zbog kojega će boljeti glava. Važnije je da se riješe neki drugi problemi kao što je bio trener vratara ili kao što je sada kondicijski trener. Tihomira Bulata je naslijedio Hrvoje Sunara, još se ne zna tko će doći umjesto Mladena Krstića.

- Iz Turske se vraćamo tjedan dana prije utakmice s Hajdukom, tako smo planirali i tome smo sve podredili da u taj susret uđemo u maksimalno dobroj formi - rekao je Lokica.

---------------------------------------------------------------

Na prozivci nije bilo Ivana Fuštara i Dine Špehara, oni su podnijeli zahtjev za raskid ugovora i to im sigurno neće biti problem isposlovati zbog dugovanja u plaćama. Špehar je u godinu i pol dana odigrao 30 utakmica za Split i postigao dva pogotka, oba u prve dvije domaće utakmice u ljeto 2015. godine. Nakon toga se mučio s ozljedama, kod Gorana Sablića nije bio standardan, kod Vjekoslava Lokice je također izgubio mjesto u prvih jedanaest. Fuštar je pak stigao kad je prvenstvo već počelo, upisao je 13 nastupa i jedan pogodak u Kupu protiv Slavije u Pleternici. Kao stoperi su prednost u odnosu na njega imali Božo Mikulić i Amer Dupovac.

Linker
03. travanj 2024 02:27