CROPIX
OTIŠAO SAMO DA BI SE VRATIO

NEOČEKIVANI PREOKRET NA MAKSIMIRU Trener Dinama objavio veliku vijest: Mr. Derbi se vraća u Zagreb i tu će i ostati!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. siječanj 2017. 09:17

Poveo je Ivajlo Petev modre trupe u prve korake obračuna s Rijekom. Snijeg je lagano padao, debeli minus ubijao je svaku želju za promatranjem tih prvih nekoliko vježbi, vjerojatno nije bilo jednostavno ni trčati po hladnoći. No mora se, nema popusta, debeli je minus i na ljestvici, nema odmora do početka prvenstva.

Svi su zdravi

Petev je prvoga dana okupio 22 igrača, nedostaju tek reprezentativci i Sigali, koji je tražio i dobio još dan dulje. Doći će danas.

Prvi je trenerov dojam pozitivan. Ono što je najvažnije, nitko se u blagdansko vrijeme nije zapustio.

Zagreb, 080117.
Stadion Maksimir, terensa umjetnomtravom.
Prozivka i trening igraca GNK Dinamo na pocetku priprema za nastavak sezone.
Na fotografiji: Ivajlo Petev.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Ne da nitko nema kilograma viška, nego neki imaju i manje nego što su imali prije stanke. Zadovoljan sam zbog toga - rekao je Petev, koji je pohvalio opće zdravstveno stanje u svlačionici.

- Svi su zdravi, nadam se da će tako i ostati, da nitko neće biti ozlijeđen, da ćemo svi biti spremni. I da ćemo biti bolji nego što smo bili, moramo biti bolji i bit ćemo.

Poteškoća na početku priprema svakako je izostanak onih igrača koji su s reprezentacijama: četvorica Hrvata, dva Čileanca i Soudani. No to je, na neki način, i privilegija.

- Ne možemo nikome uskratiti igranje za reprezentaciju, svatko želi igrati za svoju zemlju. Nadam se da nitko neće biti ozlijeđen, da će svi biti spremni i da će se i vratiti zdravi sa svojih destinacija.

Zagreb, 080117.
Stadion Maksimir, terensa umjetnomtravom.
Prozivka i trening igraca GNK Dinamo na pocetku priprema za nastavak sezone.
Na fotografiji: Ivajlo Petev.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Božić će biti pravi

Onda smo prešli na malo teže teme. Dobro, možda ne teže, ali ozbiljnije. Dakle, koji su ciljevi za proljeće, što od momčadi očekuje Ivajlo Petev?

- Osobno mi je cilj da budemo prvaci. To je najvažnije. I zato se moramo pripremiti kako treba, jer možemo mi pričati, ali teren je jedino mjerilo. Jasno je da je realizacija jesenas bila veliki problem, to je rekla i statistika i od toga ne možemo pobjeći. Svi smo toga svjesni i to se mora promijeniti. Radit ćemo na priprema i na realizaciji i efikasnosti.

Došli smo do gorućeg pitanja u Dinamu danas - slučaja Soudani. Što je s Alžircem, vraća li s Afričkog kupa nacija ili nekamo odlazi?

- Puno smo razgovarali prije nego što je otišao i nadam se da će biti s nama i dalje. Bio je sretan nakon zadnje utakmice na Poljudu i ja mislim da će ostati. To mi je sve on rekao, zato sam optimist.

Zagreb, 080117.
Stadion Maksimir, terensa umjetnomtravom.
Prozivka i trening igraca GNK Dinamo na pocetku priprema za nastavak sezone.
Na fotografiji: Ivajlo Petev sa suradnicima.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

A što je s pojačanjima?

- Bit će novih igrača, radimo na tome, nadam se da će doći što prije, što smo dulje zajedno, to bolje. No zimski prijelazni rok teži je nego ljetni, nije lako dovesti igrača. Neću ništa govoriti prije nego što bude sto posto, znate kako to ide - dok nekoga ne dovedemo, dok se ne potpiše, ništa se ne može reći.

Vrijeme baš nije idealno, klimatski uvjeti mogli bi biti i gadniji idućih dana, koliko će to smetati?

- Tako je kako je, nemamo što drugo, mi trebamo odraditi ono što imamo u planu, a vrijeme je takvo kakvo jest.

Drugim riječima, nema alibija, nema toga što Peteva može odvući od plana.

- Imamo svoj plan i moramo ga ispuniti - ponovio je još jednom.

Novi je igrač Ivan Božić, koji je bio vrlo efikasan u juniorskoj Ligi prvaka.

- On je naš igrač, dobar je bio u B momčadi, zato smo ga i uzeli. On će biti pravi igrač jednog dana, tu nema dvojbe. Ali, općenito, tko je mlad, a tko star, tko je nov, a tko dulje u Dinamu, ništa od toga ne igra ulogu. Važno je samo tko je bolji, a tko lošiji. Rekao sam da će svi dobiti šansu, toga se držim, tako to i jest - tko se dokaže, taj će igrati. Nema druge, to je jedini put - kazao je Petev.

Dio momčadi bio je u dvorani, drugi na terenu, a Sosa, Lovren, Gojak, Benković i Knežević obavljali su razne testove, koje će obaviti i ostali. Krenuo je dril, nitko nema pravo na pogrešku, svaki je trening nova kvalifikacija za svakoga od igrača. Još su dva dana Modri u Zagrebu, potom idu u Hercegovinu.

Linker
20. travanj 2024 11:33