Ante Cizmic /Hanza Media / CROPIX
TKO BI TO OČEKIVAO NA STARTU SEZONE

NEVJEROJATAN RAZVOJ DOGAĐAJA NA POLJUDU Franck Ohandza preseljen u drugu momčad Hajduka!

HAJDUK Kamerunac nije prihvatio ni drugu ponudu bijelog kluba za produljenje ugovora i na njega na Poljudu više ne računaju
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. siječanj 2017. 11:32

Premda je u utorak ujutro, nakon prezentacije Bile noći, Hajdukov predsjednik Ivan Kos najavio kako će do nedjelje čekati na odgovor i rješenje glede prijedloga za produljenje ugovora Francka Ohandze, po svemu sudeći kamerunski napadač neće vidjeti Tursku, nego će sljedeći tjedan pripreme nastaviti s B momčadi!

Ohandzin menadžer, naime, nije poslao pozitivan odgovor na drugi prijedlog oko produljenja ugovora, što ga je Hajduk prošli tjedan odaslao Oliveru Koenigu, koji zastupa igračev interes. Na Poljudu su dobili novi prijedlog sa strane Ohandzina zastupnika koji u Hajduku nisu prihvatili i poslije tri mjeseca “povuci-potegni” očito je cijeloj priči došao kraj.

Ugovor do lipnja

Ohandza ima ugovor do kraja lipnja, a u drugom prijedlogu za produljenje ugovora Hajduk mu je ponovno, kao i u studenome prošle godine, ponudio novi dvogodišnji ugovor, ali sa smanjenom mjesečnom plaćom dodavši veće bonuse s kojima bi Ohandza, ako skupi 25 nastupa u sva tri natjecanja tijekom sezone, mogao imati mjesečna primanja na razini Marka Futacsa (oko 230.000 eura godišnje bruto).

Nakon godinu i pol dana provedenih u Hajduku Ohandzi još preostaje odraditi četiri dana s prvom ekipom i ne bude li senzacionalnog preokreta, nakon drugog odbijenog prijedloga za produljenje, čega ga u ponedjeljak trening sa B momčadi.

Osim o Ohandzi, predsjednik Hajduka Ivan Kos nakon promocije “Bile noći” porazgovarao je i o drugim temama. Još jednom je ponovio kako se ne očekuju neki posebno veliki, značajni poslovi.

- Uvijek je zatišje kada nema konkretnih stvari, tako se trenutno i kod nas događa. U svakom slučaju, do kraja prijelaznog roka neće biti puno promjena. Neće biti ni velikih imena, ali ipak mogu reći da smo u pregovorima.

S kim kako i kada, o tome Kos, dakako, nije govorio. Očekujete li da bi se u Turskoj mogao realizirati neki izlazni transfer?

- Svi su naši igrači na prodaju i nitko nije na prodaju. Znate kako se odvija proces ako dođe neka “nemoralna ponuda”... Turska je dobar izlog, vidjet ćemo što se može napraviti.

Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

Hajdukovci u nedjelju kreću prema Zagrebu, odakle u ponedjeljak (23. siječnja) redovnom linijom nastavljaju preko Istanbula do Antalye. Sigurnost u Turskoj konstantna je tema.

- Rezervirajući termine u Turskoj, pregledavali smo sigurnosne kriterije. Jedino bi pod nekim upitnikom moglo biti presjedanje u Istanbulu, ali znate kako se događa u svijetu, tamo gdje nastane problem, sigurnosni su uvjeti na najvišoj razini. Zato sam uvjeren sam da će sve biti u redu, jer mi i ne napuštamo zračnu luku, nego samo čekamo zrakoplov za Antalyu.

Carrillo sav u nogometu

Do Turske će i predsjednik Kos. Ne kako bi razuvjerio sve koji sumnjaju u sigurnosni aspekt boravka u toj zemlji, nego radi razgovora s “klubovima partnerima”.

- Kratko ću otići na razgovore s partnerskim klubovima tijekom drugog tjedan priprema u Turskoj. Nekoliko je klubova koji će doći skautirati, između ostalih bit će i Benfica. Let? Da, i moj je let preko Istanbula.

Preko Istanbula idu i Kos i hajdukovci, a taj put su u povratku prošli Tudor i Juranović, dva reprezentativca Bijelih koji su se vratili s akcije u Kini. Kakve su povratne informacije, jer stalno se postavljaju pitanja ima li interesa bogatih Kineza za Hajdukov tandem?

- Važno je da su igrali, veselimo se njihovu povratku, jer i oni idu s nama u Tursku. Očekujem da će obojica u proljetnoj sezoni nastaviti s podizanjem svoje forme.

Za taj dio posla bit će zadužen trener Joan Carrillo. Kakav je dojam Carrillo ostavio na predsjednika Kosa?

- Mogu vam odgovoriti kao navijač, ali to nije primjereno. Rad je na profesionalno nivou, to nije sporno, a konačni rezultat će pružiti teren i igra. Veseli me da momčad pozitivno reagira, jer Carrilo je veliki profesionalac, entuzijast, znalac i poznavatelj nogometne igre. Maksimalno je prisutan, cijeli je u nogometu i poslu, što me u ovom trenutku zadovoljava. Ali, više ćemo znati od 18. veljače kada počne proljetni dio prvenstva.

Treba više proizvoditi

Pratite li što radi konkurencija, Dinamo, Rijeka i Osijek?

- Znamo što se događa, ali mi se uvijek fokusiramo na naše dvorište.

Za kraj i vječna tema - novac. Ima li Hajduk novca, jer često se priča o besparici, ali ipak dolaze novi treneri u omladinsku školu, plaćaju se otpremnine bivšim trenerima, ima dosta troškova...

- Uvijek je pitanje koliko novca ima, a odgovor je da se kvalitetnim i pametnim trošenjem smanjuje izlaz. Uz naše sponzore, uz igranje u Europi, s utakmicama protiv Dinama i Rijeke, s našim poslovnim partnerima i sponzorima, te dakako s izlaznim transferima, zatvaramo najveći dio našeg budžeta. Ove zime smo imali kvalitetniju prodaju, ali da bi bili konkurentni, moramo i više proizvoditi. U budućnosti u tom segmentu najviše očekujemo.

Linker
18. travanj 2024 11:09