Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media
BIT ĆE RIGOROZNO KAŽNJEN

NEVJEROJATAN SLUČAJ Objašnjeno zašto je Francuz preko noći pokupio stvari iz svlačionice i napustio Hrvatsku: 'Nikad nisam nešto takvo doživio!'

SLAVEN BELUPO Francuski veznjak pobjegao je iz Koprivnice i nema se namjeru vraćati
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. lipanj 2017. 22:01

Selim Bouadla nije se pojavio na dva jučerašnja treninga Slavena Belupa, a prema informacijama kojima raspolažemo, napustio je Hrvatsku te se vratio u Francusku. Ovaj je 28-godišnji veznjak u Koprivnicu stigao prošlog ljeta te je nakon određenog razdoblja prilagodbe počeo pokazivati zanimljiv potencijal i igračku kvalitetu. U prošlom prvenstvu odigrao je 22 utakmice uz jedan pogodak i dvije asistencije, no tek se u ovoj sezoni od njega očekivala prava eksplozija. Međutim, sad od toga, očito, neće biti ništa.

Nije imao ponude

- To je teško kršenje discipline, Bouadla će biti rigorozno kažnjen. Ne znam gdje je u ovom trenutku, nije se javio, to ne priliči profesionalcu. Osim prava i plaće postoje i neke obveze, no neki igrači, očito, te obveze doživljavaju puno fleksibilnije nego prava - kazao je Slavenov direktor Zvonimir Šimunović.

Bouadla je nakon početaka u Le Havreu i Paris FC-u proveo četiri sezone u Debrecenu, gdje je osvojio dva mađarska prvenstva i tri kupa. Pred dvije godine prešao je u portugalsku Academicu iz Coimbre, no tamo je igrao malo zbog teške ozljede koljena. Potom je lani kao slobodan igrač prešao među Farmaceute jer drugih opcija nije imao. No očito nije imao ni strpljenja za dokazivanje u HNL-u, iz kojeg je mogao ostvariti unosan angažman. Tržišna vrijednost procijenjena mu je na 300.000 eura, a u Slavenu je imao top-ugovor, bio je u rangu najbolje plaćenih igrača.

Razlog su Bouadlina odlaska, kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih klubu, privatni problemi. On je već krajem prošle sezone Slavenovim čelnicima najavio da bi želio otići, ali to nije bilo moguće realizirati jer mu ugovor traje još godinu dana, a ponuda za njega nije bilo. Na ljetne je pripreme došao sam, bez supruge i sina, koji su ostali u Francuskoj bez namjere povratka u Hrvatsku, što mu je, očito, teško palo.

Od Slavenovih je igrača u najboljim odnosima bio s Brazilcem Heberom, gotovo sve slobodno vrijeme provodio je s njim. Međutim, kad je Heber prošlog tjedna prodan u Rijeku, Bouadli su potonule sve lađe te je sve jasnije iskazivao svoje nezadovoljstvo. Najočitije se to moglo vidjeti po njegovu angažmanu na treninzima, tvrde upućeni. U ponedjeljak je pokupio svoje stvari iz svlačionice, predao ključeve od stana u kojem je boravio i prvim letom iz Zagreba otišao prema Parizu.

- Moguće je da je riječ o obiteljskim problemima. Razgovarali smo zadnjih dana, bio je nesretan i s ljudske strane mogu razumjeti da mu je teško bez obitelji. Međutim, ovo sigurno nije način kako bi trebao rješavati te probleme. Vjerojatno je dobro razmislio prije nego što je to napravio, ali nije mi jasno što time želi postići. Vjerojatno je odlučio prekinuti karijeru, ne vidim drugi motiv i razlog da se sve to tako dogodi - kaže Šimunović.

Nikad doživljeno

Teško se sjetiti neke slične situacije u Slavenu Belupu u posljednje vrijeme.

- Nikad nisam nešto takvo doživio, i mi kao klub moramo poslati poruku da je to nedopustivo. A mi ćemo naći igrače i bolje od njega - poručio je direktor Farmaceuta.

Heber je potpuno suprotan primjer u odnosu na Bouadlu. Brazilac ima visoku igračku kvalitetu, ali i karakter i osobnost, i bio je svjestan da samo marljivim radom može napredovati i pronaći bolji angažman. To je i ostvario transferom u Rijeku, no Bouadla takvog strpljenja nije imao. Na kraju će najviše naštetiti svojoj karijeri, no vjerojatno on sam najbolje zna zašto je povukao takav potez koji je sve u koprivničkom klubu i oko njega ostavio u čudu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:52