Foto: Damir Krajac / CROPIX
OSLABLJENI KADAR

NEZGODNO OTVARANJE PROLJETNE PREMIJERE NA MAKSIMIRU Dinamo će napasti Slaven Belupo bez trojca koji je jesenas svojim golovima donio čak 11 bodova!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. veljača 2017. 09:04

Mnogi u Maksimiru ne mogu dočekati subotu, početak drugog dijela sezone i, vjeruju, početak velikog šampionskog niza pobjeda. Iako se ne može reći da Modri nakon lošije jeseni ikoga podcjenjuju, imamo dojam da o mogućem neuspjehu protiv Slavena Belupa baš nitko ne razmišlja.

Ni u noćnoj mori. Premda, dvije jesenske partije protiv toga protivnika pozivaju na oprez. U Maksimiru su Koprivničani zamalo pobijedili, zabili su u 90. minuti, potom je Benković poravnao u sudačkoj nadoknadi. Ni u Koprivnici nije bilo lagano, bila je to druga HNL utakmica Ivajla Peteva na Dinamovoj klupi, Modri su dugo “lomili” domaćine, dok rezultat nije prelomio Junior Fernandes za trijumf od 0:1.

Veliki doprinosi

Dakle, tri boda protiv subotnjeg suparnika u prvom dijelu sezonu donijela su dvojica koja sad neće konkurirati za sastav. Svatko iz svojih razloga, Benković zbog ozljede, Fernandes zbog odlaska na posudbu. No, nije to sve. Neće na startu proljetnog dijela prvenstva biti ni Soudanija.

Nije spreman za glavnu ulogu, jasno i glasno kaže to i Ivajlo Petev, a znamo koliko Modrima znači Alžirac. I, kad sve zbrojimo, Dinamo u proljeće ulazi bez trojca koji je jesenas sam, svojim golovima, donio 11 bodova! Da, baš toliko. Zamislite gdje bi Dinamo danas bio bez tih golova. Dobro, možda bi ih zabio netko drugi, ali zabili su ih oni, donijeli te bodove, a Petev sad mora bez njih.

Znači, osim ta tri, koja su donijeli Benković i Fernandes, zabili su Soudani i Fernandes Interu u pobjedi 2:1 i donijeli još tri boda. Još dva boda donio je Benković golom Lokomotivi u teškoj pobjedi (1:0) u Kranjčevićevoj, dva je upisao Soudani onim golom na Poljudu u zadnjim trenucima, a jedan je još donio i Fernandes pogotkom s bijele točke protiv Istre u Maksimiru (1:1). Možda se u tim trenucima i nije činilo, no sad se vidi koliko su svi ti golovi bili važni i koliko bodova donijeli.

Problemi s leđima

Kad smo već kod Benkovića, pitali smo ga kako ide oporavak, kad ga možemo očekivati na travnjaku.

- Imao sam problema s leđima, htio sam se što prije vratiti i to me dovelo do upale tetive. No, ide na bolje, još nekoliko dana ću raditi po posebnom programu, a onda se priključiti momčadi. I vjerujem da ću za desetak dana biti potpuno spreman za igru - rekao nam je Benković.

Ipak, teško ga je očekivati i u drugom kolu, u dvoboju s Cibalijom u Vinkovcima, ipak nije prošao pripreme. Ali, tamo bismo mogli vidjeti Soudanija koji, kako čujemo, trenira dobro i uskoro će se uključiti u puni pogon.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:07