Josko Ponos / CROPIX / CROPIX
ZNAJU SE PRIORITETI

NIKAD, PA ČAK NI TAD 'Bio je gušt pobijediti Dinamo! A gluposti su teze da je Hajduk u Zagrebu igrao za Rijeku!'

ZORAN NIŽIĆ Kapetan poljudskog kluba između Dinama i Splita.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 26. travanj 2017. 11:28

Kapetan Hajduka Zoran Nižić bio je autor duge lopte koja prethodila prvom pogotku u Maksimiru kada je Marko Futacs glavom spustio za Antu Ercega. Nižić je ponosan na svoju momčad koja je prekinula post u Zagrebu.

- Nakon osam i pol godina poseban je gušt pobijediti Dinamo u Zagrebu. Odigrali smo muški i kvalitetno, bili pravi od prve do zadnje minute te smo zasluženo slavili.

Obrana s njim na čelu te odličnim Danteom Stipicom na vratima djelovala je moćno...

- Što više prolazi vrijeme, to smo uigraniji. Mi se na treninzima uvijek pripremamo te u defenzivi radimo na taktičkim zamislima. To je rezultat dobroga rada na treninzima. Napadači i vezni igrači su odigrali također odličnu utakmicu obrambeno pa je nama u obrani zajedno s Danteom Stipicom bilo lakše igrati.

Napokon uz navijače

Smatra Nižić da neće biti lako protiv Splita koji je više puta ove sezone namučio Bijele...

- Gradski derbi uvijek je težak, pogotovo zadnjih nekoliko utakmica, a od njih smo ispali u Kupu. Ipak, puni smo samopouzdanja, igramo nakon mjesec i pol dana opet pred navijačima na Poljudu. Motivirani smo i idemo dobiti utakmicu.

Tijekom televizijskog prijenosa u Maksimiru moglo se čuti da je Hajduk igrao za Rijeku.

- Ne znam što bih komentirao o tome, to su gluposti. Bio je to najveći hrvatski derbi i bili smo motivirani. Nemam što drugo za reći.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:32