CROPIX
MUDAR POTEZ TRENERA

NISU NAVIKLI NA OVAKAV ZVJEZDANI STATUS Kek i društvo pobjegli iz riječkog ludila uoči velikog finala Hrvatskog kupa protiv Dinama

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. svibanj 2017. 16:20

Nogometaši Rijeke “pobjegli” su s Kvarnera u Međimurje. Iako do sada nije bila praksa da se na put uoči utakmice odlazilo čak dva dana ranije, Matjaž Kek je zbog nogometne ludnice koja se ne smiruje nad Kvarnerom povukao mudar potez ukrcavši momčad u autobus i zaputivši se na sjever Hrvatske.

Iako je, kada su stigli malo prije 14 sati, celzijevaca u zraku bilo nešto više nego u Rijeci, temperatura je, govorimo li o navijačkoj strasti i emocijama, na Rujevici i oko nje i dalje poprilično užarena nakon silne eksplozije sreće i zadovoljstva koja se dogodila još prošle nedjelje i koja se nije stišala sve do danas.

Ristovski, Vešović, Andrijašević i društvo u Rijeci jednostavno na svakom koraku plaćaju cijenu slave koju su zaslužili ovosezonskim rezultatima. Gdje god se pojave su zanimljivi, znani i neznani ih vuku za rukav, žele čestitati ili traže autogram i fotografiju. Uvjerili smo se i za vrijeme finala Kvarnerske rivijere kada je dio gledatelja ugledao u jednoj od loža Stefana Ristovskog i Marka Vešovića brzo su počeli škljocati blicevi fotoaparata, poruke podrške...

Matjaž Kek prekinuo je to na jedini način na koji je mogao i nakon ludog tjedna tijekom kojeg se feštalo na razne načine sav fokus stavio na osvajanje dvostruke krune. Neki su čak i u trenucima slavlja ponavljali da posao nije još do kraja odrađen, sedam sati nakon što su riječkom Korzu na koje više nije stala ni igla već su bili na treningu i posvetili se onome što ih sutra čeka. Još nekoliko dana ludovanja nisu si mogli priuštiti ni pod razno.

Naravno, sve je bilo isplanirano još i ranije, poraz u Maksimiru nije razlog što su mir pred završni čin sezone odlučili potražiti u Međimurju, ali tamo je Matjaž Kek barem siguran da njegovi igrači neće gubiti glavu na ono što nema veze s nogometom i da izdanje neće biti “turističko” kako je šef stručnog stožera Riječana označio subotnje izdanje u Maksimiru.

Riječane je na recepciji hotela u Svetom Martinu dočekala čestitka za naslov prvaka, a do utakmice s Dinamom Kekovim igračima sigurno neće nedostajati ni ptičjeg mlijeka. Barem nije hrvatskim reprezentativcima koji su se prije godinu dana ovdje spremali za odlazak na Euro u Francusku. Dobri travnjaci, fitnessi, trim staze i sportska dvorana, uz sportske krevete za nadoknaditi besane noći od prošlog tjedna trebali bi biti prvi korak prema pokušaju osvajanja duple krune.

Linker
23. travanj 2024 23:07