Marko Lešković
 Srdjan Vrancic / CROPIX
'TO JE BIO NJIHOV NAČIN'

NISU SE RASTALI KAO PRIJATELJI Pa kako bi mi bilo žao što sam došao u Dinamo? Rijeka nije bila fer prema meni, Dinamo je ipak najveći klub!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. veljača 2017. 14:56

Marko Lešković je protiv Slavena Belupa odigrao svoju prvu službenu utakmicu za Dinamo. Bio je sasvim OK, s obzirom na to da je čak osam mjeseci izbivao zbog ozljede. Imao je i jednu lijepu priliku za poentiranje, ali je njegov udarac glavom s nekoliko metara završio zamalo pokraj vratnice.

- Šteta, šteta što na svojoj premijeri za Dinamo nisam zabio pogodak... Ali vjerujem da će biti prilike u Vinkovcima u nedjelju.

Mnogi će u šali kazati da je Lešković zapravo najveći krivac što je Rijeka prva, a Dinamo drugi.

Naime, za njegov dolazak modri klub iskrcao je oko 1,5 milijuna eura, ali je uz to kao “kompenzaciju” dao i Franka Andrijaševića, koji je sad najbolji igrač i strijelac Rijeke, čovjek koji je svojim golovima momčadi Matjaža Keka donio 18 bodova!?

- Ne znam točno detalje tog posla, ali kad sam ja došao u Dinamo, Franko je još bio tu... No, svakako moram kazati da Andrijašević igra odličnu sezonu, pokazao je mnogo toga dobrog. Igra vrhunski. Želim mu sve najbolje, ali nadam se da će - stati! To govorim zbog Dinama, naravno.

Je li vam sada možda žao što ste došli u Dinamo? Možda Rijeka po prvi put osvoji naslov prvaka, ušli biste u povijest grada s Kvarnera? Ovako ćete možda u povijest, ali kao igrač Modrih koji su nakon 11 uzastopnih naslova posrnuli u borbi za titulu?

Privatna arhiva

Čujem se s Riječanima

- Nije mi žao, kako bi mi bilo žao? Došao sam u najveći klub u Hrvatskoj, da se ne zavaravamo, svima koji igraju u Hrvatskoj san je zaigrati u Dinamu, najboljem klubu. Meni se san ostvario. Sad s Dinamom idem obraniti titulu prvaka. Znam da smo kvalitetom najjači u HNL-u!

E, sad bi mogli o tome raspravljati s obzirom na to da Rijeka igra izvrsno, da nije izgubila ni jednu utakmicu, da vam bježi šest bodova...

- Je, je... Nema se tu što pričati, Rijeka ovu sezonu zaista igra dobro. Eto, provukli su se u Osijeku.

Pa, baš da su se provukli...?

- Dobro, bili su bolji u nekim dijelovima igre, ali Osijek je vodio s 2:1, stvarno mi je jako žao što Osijek nije uzeo barem bod. Igrala su dva moja bivša kluba, a ja sam, naravno, svim srcem navijao za Osijek.

Niste se rastali s Rijekom kao “stari prijatelji”? Dapače, rastanak je bio sve samo ne lijep? Niste željeli potpisati ponuđeni ugovor, pa ste morali sami trenirati. Zašto?

- Imao sam s Rijekom važeći ugovor još godinu dana. Oni su mi ponudili produženje ugovora, ali bila je to slaba ponuda. Po mom mišljenju nedovoljno za mene. Imao sam neke ponude iz inozemstva, dosta klubova bilo je iz Serie A, odbili su ih, nisu me puštali. Na kraju me Rijeka suspendirala, to je bila njihova volja, a ja sam otišao u Dinamo. Da točno, nisam se razišao s Rijekom u sretnim okolnostima. Ljudi iz Rijeke nisu igrali po fair playu, moglo se to sve riješiti mnogo elegantnije. No, to je bio njihov način....

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:11