Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
'NEMA DOKAZA'

NITKO NIJE VIDIO PLJUVANJE? 'Ispada kao da sam ja tamo na utakmici šarafio ili igrao šah s nekim pa nisam vidio'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. veljača 2017. 15:00

Ante Erceg, igrač Hajduka, nije kažnjen iako su neki spominjali da je pljunuo prema loži Splita nakon što je dao gol na Parku mladeži. Protiv njega nije bilo prijave, nitko od službenih osoba nije naveo da je to vidio u dokumentima koji su dostupni disciplinskom sucu Saši Pavličiću-Bekiću i povjereniku Josipu Breznom. Iz ureda lige dobili smo informaciju da to nije registirao ni kontrolor za suce Dragutin Karlo Poljak, i elementa za sankciju nije bilo. Međutim, u četvrtak ujutro Poljak nas je nazvao i rekao:

- Ja sam to registrirao u svojem izvještaju i želim da se to objavi. A što sam napisao to je druga stvar. Ispada kao da sam ja tamo na utakmici šarafio ili igrao šah s nekim pa nisam vidio. Molim ispravak netočnog navoda. Kontrolor suđenja Poljak je to vidio i napisao u svojem izvještaju.

OK, no što je Poljak vidio, nije kazao. Je li vidio da je pljuvanja bilo ili da pljuvanja nije bilo? Njegov izvještaj očito je odaslan samo povjereniku za kontrolore i suce Anti Kulušiću, kao što se to i radi po proceduri, no ne i izjava u vidu pomoći disciplinskom odjelu.

Povjerenik Prve HNL Josip Brezni na to se očitovao:

- Poljak je na stadionu dio ekipe, ako je nešto vidio, dužan je to prenijeti delegatu ili dati osobno očitovanje. Ja znam da je Poljak zvao u Savez u ponedjeljak i tražio broj delegata Roše, nakon toga mi je Roša rekao da ni Poljak nije registrirao pljuvanje. Kao i nitko od četiri suca ili delegata nakon pregleda televizijske snimke, što je Roša konstatirao u dopunskom očitovanju. Dakle, u ured lige nitko nije dostavio prijavu protiv Ercega. Moramo imati nekakav dokaz, disciplinski sudac nije imao na temelju čega postupiti.

Eto, ako je Poljak kojim slučajem vidio pljuvanje, što iz navedenog nije jasno, još uvijek stigne o tome izvijestiti meritorne, i naknadno se može pokrenuti postupak protiv Ercega.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 00:04