SN/V. Filipović
CIJELI GRAD FEŠTA

NOĆ LUDILA KAKVU HRVATSKI NOGOMET NE PAMTI: Junaci na putu do Rijeke svratili na večeru u Fužinama i čekali najvjernije da se zajedno spuste na Korzo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2017. 03:01

Rijeka je noćas na Maksimiru proslavila svoj povijesni, prvi naslov prvaka u HNL-u. Još od ranog jutra počele su pripreme navijača za veliko slavlje, kojih se na maksimirskim tribinama našlo više od pet tisuća. Nisu ni svi stali na južnu tribinu maksimirskog stadiona, pa su tako 'okupirali' i dio Zapada.

Dinamo je slavio u velikom derbiju 5:2, ali to nije obeshrabrilo gostujuće navijače da nakon posljednjeg sučevog zvižduka nagrade svoje junake gromoglasnim navijanjem i pjesmom.

SN/V. Filipović

Igrači i vodstvo čekali navijače da se svi zajedno 'spuste' prema Rijeci

Tek nešto prije 23 sata riječka navijačka karavana skupila se na Lučkom i krenula prema Kvarneru. Momčad je otišla ranija, ali na večeru u Fužine, gdje su igrači i stožer pričekali fanove ne bi li se poslije jedan u noći spustili u centar Rijeke u otvorenom autobusu. Kako i dolikuje prvacima.

Cijeli dan je Korzu je vladalo sjajno raspoloženje, nikoga nije brinulo što su primili pet golova u Zagrebu, o tome se uopće nije govorilo. Golem broj ljudi, nekoliko tisuća, gledao je utakmicu na velikim ekranima. Fešta je bila kao da je Nova godina, a kakva će tek ludnica nastati kada stignu i igrači, možemo samo zamišljati.

Gotovo da nema velikog uspjeha nogometaša Rijeke kojeg na Korzu nije pozdravilo nekoliko desetaka tisuća navijača. Od ulaska u Prvu ligu bivše države 1974. godine do osvojenih kupova, pa i plasmana u grupnu fazu Europske lige.

Pretpostavlja se, kako je to i običaj na dočeku prvaka, da će nogometaši i stručni stožer Rijeke u otvorenom autobusu najprije proći ulicama središta grada, a onda doći na pozornicu postavljenu na Korzu po ovacije za osvojeni naslov prvaka.

PRATITE VELIKU PROSLAVU RIJEKE NA PORTALU SN

Linker
19. travanj 2024 19:04