Stadion u Kranjčevićevoj
 Foto: Ranko Suvar / CROPIX
STALNO NEKI PROBLEMI

NOVA POTVRDA LOŠE SITUACIJE U HRVATSKOM NOGOMETU Izdane licence za Prvu HNL, pogledajte tko sve mora na popravni

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. travanj 2017. 22:39

Sedam licenci izdao je HNS za Prvu HNL, jednu manje za europska natjecanja za koja je Inter nije ni prijavio. Na popravni ispit moraju Istra 1961, Split i Cibalia, za potonja dva se dosta pisalo da su u dugovima, kao i svi zainteresirani drugoligaši, a zahtjev su predali Dugopolje, Hrvatski dragovoljac, Solin, Novigrad, Rudeš, Sesvete, Gorica, Šibenik i Zagreb.

U elitnom rangu tako će sigurno igrati Dinamo, Hajduk, Inter, Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo. Za drugu ligu licencu su dobili Dugopolje, Dinamo II, Hajduk II, Osijek II, Inter, Rudeš, Solin i Varaždin. Osim Varaždina, od trećeligaša su zahtjev za drugu ligu podnijeli Kustošija, Međimurje, Neretvanac i Trnje.

Pula, 221016.
stadion Aldo Drosina. 
Utakmica 13. kola MAXtv Prve lige NK Istra 1961 i HNK  Hajduk. 
Na fotografiji: Nikola Zizic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

Za dobivanje licence za UEFA-ina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku “A” iz pet skupina kriterija: sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski.

Rok za podnošenje žalbe protiv odluke Komisije za licenciranje je osam dana. Krajnji rok za odluku žalbenog tijela je 20. svibnja. Tijekom žalbenog postupka klubovi mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza. Iskustvo govori da na kraju većina dobije zatraženo. Posebno je primjetna činjenica da Zagreb, klub koji je srozan nezamislivo nisko, nije dobio papire niti za drugu ligu. Za treći rang licenca nije potrebna. U isto doba nogomet se na veća vrata vraća u Varaždin koji se s Osijekom II bori za Drugu ligu.

Opširnije možete pročitati ovdje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:20