Foto: Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
SPREMAJU SE ZA SAM TRON HNL-A

NOVA SILA HRVATSKOG NOGOMETA NE MISLI STATI! Već su dogovorili tri vrhunska igrača, pogledajte tko još stiže i napada prvo mjesto

Piše: Darko RužićObjavljeno: 27. svibanj 2017. 14:50

Ozbiljne nakane imaju u prvoligašu s Drave. Suvlasnici kluba Lörinc Meszaros i Ivan Meštrović široke su ruke bili minulog ljeta, a i u ovom će sportskom direktoru Alenu Petroviću s punim povjerenjem na raspolaganje staviti budžet s kojim će raspolagati u prijelaznom roku.

No, koliki je on, koliko se u tu svrhu namjerava i može, napose i smije utrošiti, to je kao i sve drugo u svezi s novcem u Gradskom vrtu poslovna tajna. Jučer se Petrović nije javljao na mobitel. Stoga, na pitanje koje smo mu htjeli postaviti, odgovor ćemo potražiti u vlastitim zabilješkama, onima koje su nam ostale još od zimskog prijelaznog roka. Dakle, tada nam je kazao.

- Nemam ograničenje ni novčane limite, ali nikome u našem klubu ne pada na pamet trošiti novce samo zato da se kaže kako smo nekog angažirali. Ciljano tražimo pojačanja, igrače za ona mjesta koja smatramo da trebamo učiniti kvalitetnijima - ispričao je tada Petrović.

Znalo se da ovog proljeća često putuje, gleda utakmice mnogih momčadi u Hrvatskoj i podalje od nje, skautira na sve strane. Ali gdje je bio, tko mu je i kada, u kojoj sredini i na kojoj utakmici zapeo za oko, nikada nije otkrio. Inače, komunikativan, rječit, susretljiv, sa svakog je svog putešestvija dolazio zakopčan do grla.

Svoja je zapažanja i dojmove čuvao brižnije nego što to čine trapisti, redovnici, kada se radi o proizvodnji njihova čuvenog sira trapista. No, da Alen Petrović u dogovoru s trenerom Zoranom Zekićem čini sve ne bi li kvalitetno osnažio njegov igrački kadar, odavno je jasno. Uostalom, to mu je i jedan od najvažnijih poslova koje obavlja.

Osijek, 050409.
Prva HNL,stadion Gradski vrt.Osijek-Hajduk.Tomislav Steinbruckner (trener NK Osijeka),Alen Petrovic i Ronald Grnja (pomocni trener).
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Cropix / CROPIX

U svakoj liniji jedan

Klupski čelnici, od predsjednika Ivana Meštrovića do Ferenca Sakalja koji je važan član uprave niti jednog trenutka nisu zatajili da će se Osijek za natjecateljske potrebe u idućoj sezoni pojačati. S kojim igračima i koliko njih, e to je već nešto drugo. Odgovor na to nismo dobili, ili možda jesmo.

- U svakoj liniji momčadi sa po jednim igračem - znao je reći, do prije nekog vremena i dok nije zašutio za medije, držeći se načela da ništa nije gotovo dok ne uslijedi potpis, sportski direktor Petrović.

A obično je tako, po onoj narodnoj, zaklela se zemlja raju da se svake tajne znaju, iz njegova je ureda su izašle fotografije koje su se brzinom munje proširile društvenim mrežama. Na jednoj Petrović i Petar Bočkaj, ostavljajući dojam da potpisuju ugovor, a na drugoj opet Petrović i Eros Grezda. Nije to snimljeno u jednom danu, jer sportski je direktor odjenut u drugu majicu, ali sve drugo je jednako. Dakle, nasmijana lica, papir i očigledno, potpisi ugovora. Istina, još nije došlo to vrijeme, ali jasno je kako je sve dogovoreno, tko zna, možda i potpisano, a ovjereno će biti i datirano onda kada službeno nastupi prijelazni rok. I to je to. To su činjenice.

Ostalo je sve službeno nepotvrđeno, ali sve je jasno. Osijek se počeo pojačavati. Da počeo, jer još će biti prometno u Gradskom vrtu.

Osijek, 251116
Zoran Zekic trener NK Osijeka sninljen na stadionu Gradski vrt. 
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Cropix / CROPIX

Čista situacija

Do početka priprema najveći će dio posla što se toga tiče biti obavljen, jer Osijek već 29. lipnja započinje natjecanje u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu, a trener Zoran Zekić želi što prije imati čistu i jasnu situaciju kako bi znao s kim i kada može raspolagati.

U njegovu je slučaju jasno da je jedna od najjačih karika natjecateljskog uzleta prvoligaša s Drave. Biti će to i iduće sezone, ne bude li nekog čuda neviđenog i duže vrijeme.

- On će biti naš trener dugo godina - s optimizmom u glasu, ali i odlučnošću da se ta okolnost provede u djelo rekao je član klupske uprave Ferenc Sakalj.

Drugo se i nije moglo niti može očekivati. Zekić je na vrhu piramide onoga što čelnici kluba očekuju i gledaju od svojih profesionalac na igralištu. Dakako da je i onaj koji slaže igračku križaljku, a sportski direktor Petrović stupa u akciju onda kada dođe do okolnosti koje zahtijevaju ispitati mogućnosti realizacije transfera onog za koga je Osijek zainteresiran i vodi prvobitne kontakte.

Split, 301116.
Stadion Park mladezi.
Hrvatski nogometni kup, cetvrfinale, utakmica: RNK Split - HNK Hajduk. 
Na fotografiji: slavlje Ivan Pesic. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

Ne smiju pogriješiti

S Grezdom i Bočkajem je započelo, krenulo, tko zna tko će još osvanuti u Gradskom vrtu, u prvoligašu s Drave koji želi dugo trajati u vrhu Prve HNL. A kako nema službenih potvrda opet se moramo osvrnuti na nedavnu prošlost. Simpatije su Osječana bile i sigurno ostale prema Splitovu igraču Pešiću, ali i Interovu vezistu Blaževiću.

Moguće je i da netko od njih postane Bijelo-plavi, jer na Bočkaju i Grezdi se neće završiti. Cijelo proljeće iz Gradskog vrta se emitiraju valovi koji upozoravaju na potrebu dovođenja četvorice, petorice igrača, ali onih koji moraju biti pun pogodak.

Linker
20. travanj 2024 17:07