Edin Šehić
 Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
NOVA METLA UVIJEK BOLJE METE

NOVI TRENER HAJDUKA IMA NOVE VIZIJE Carrillov nasljednik izvan kadra ostavio igrača koji je ove sezone skupio 14 nastupa, ali bez ikakvog učinka

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. studeni 2017. 09:09

Nova metla uvijek bolje mete - stara je nogometna izreka prilikom dolaska novoga trenera koji sa sobom donosi svoje vizije te ima određene stavove prema određenim igračima. Tako bi se moglo reći i za Željka Kopića, koji je u nedjelju debitirao na klupi Hajduka na gostovanju u Puli kod Istre 1961, a na putovanje nije poveo Edina Šehića, igrača koji je u razdoblju Joana Carrilla bio pretplaćen na nastupe.

Igrao je malo, 30 minuta po susretu u prosjeku, no uvijek je bio tu negdje. Uživao je ogromno povjerenje Carrilla, a doveden je još na proljeće iz Zagreba kao slobodan igrač potpisavši ugovor na tri godine.

Uredno je tijekom proljeća trenirao, ali pravo nastupa tek je stekao na početku nove sezone. Šehić ima 22 godine, došao je sa statusom nekadašnjeg U-21 reprezentativca koji je je u prošloj sezoni za Zagreb u 14 nastupa u Drugoj HNL upisao 10 pogodaka što su mu bile reference za Hajduk.

Zapresic, 230717.
Igraliste SRC Zapresic.
Hrvatski telekom Prva liga, prvenstveni susret, NK Inter - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Edin Sehic.
Foto: Srdjan Vrancic / Hanza Media
Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
Edin Šehić

Mislilo se da će Šehić biti više u drugoj momčadi Hajduka koja je u ovoj sezoni u Drugoj HNL, no on je često bio u kadru prvoga sastava, neizostavni dio Carrillovih udarnih 18 igrača. Prilikom dolaska u Hajduk izjavio je da je ispunio dječački san jer svi njegovi navijaju za Bijele. Sigurno je sanjao i o kojem golu, ali više od izborenoga slobodnjaka za gol Fomitschowa u Kupu u Šibeniku nije uspio napraviti. OK, možda će ga Kopić i koristiti u nastavku svoga mandata, no ovaj put ga nije poveo.

Šehić je važio za prodornoga igrača desne strane, koji može igrati i beka i krilo, no u Hajduku je u svojim nastupima igrao i na poziciji lijevoga veznoga, a ponekad na desnom krilu. Činjenica da su svi iz veznoga reda (Hamza, Radošević, T. Bašić, Savvas, Kožulj) zdravi te da je u Pulu išao mladi Delić, sigurno mu nije išla u prilog, no valja vidjeti kako će se razvijati Šehićeva daljnja budućnost kod Kopića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:47