Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
DOLAZE NOVE MODRE SNAGE

OD SPASITELJA PREKO 'SREDNJAKA' DO NEPOŽELJNOG NA MAKSIMIRU Portugalac gurnut na margine: Machado postaje prva žrtva selekcije Peteva?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. studeni 2016. 09:27

Rečenicu “Machado je prekrižen” nemojte shvatiti bukvalno. Nitko ga nije otjerao, pokazao mu vrata Maksimira, oduzeo radnu dozvolu, nitko nije u Dinamu javno izgovorio tu rečenicu. Niti je normalno da je itko izgovori prije kraja polusezone.

Portugalac još ima ugovor do ljeta, ne bi nas iznenadilo da još i odigra nešto u Dinamu, možda već sutra u Zaprešiću, ali jasna je ideja Ivajla Peteva da Machada sve više gura u drugi plan, tendencija je da Portugalca mijenjaju mlađi, motiviraniji. Uostalom, u ovom teškom razdoblju Petev se uglavnom i oslonio na mlade snage, Gojaka, Kneževića, Ćorića, oni su u zadnje u dvije utakmice, protiv Lyona i Osijeka, iznijeli dobar tereta i pomogli vratiti momčad na pobjedničku stazu.

Sad, kad su se pokazali, kad im je forma u usponu, bilo bi nelogično vratiti ih na klupu, zar ne?

- Rekao sam da ću svima dati priliku, to i činim. Većinom sam zadovoljan, nekima nisam, ali ima vremena do zime - rekao je više puta Ivajlo Petev, no, čini se da je upravo Machado prva žrtva njegove selekcije.

Dosad je u prvoj momčadi pod palicom bugarskog trenera bio pet puta, jednom u Ligi prvaka, četiri puta u HNL-u. Ali u zadnja tri dvoboja domaćeg prvenstva dvaput je ušao s klupe, a u Osijeku nije bio ni na klupi. Pritom je upisao samo jednu asistenciju, za Ćorića u Zaprešiću, u pobjedi 1:0.

Zagreb, 280715. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 3. pretkola lige prvaka izmedju GNK Dinamo - FK Molde.
Na fotografiji: Machado.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Pavičić i Antolić trenutno su ozlijeđeni, ali i oni su, definitivno, hijerarhijski ispred njega, Gojak je otkriće, nadire Moro, Knežević je već standardan. Izgubio je Machado, čini se, i bitku s Jonasom kojemu Petev vjeruje mnogo više. Brazilcu se ne može oduzeti trud, želja, defenzivni učinak, toliko je oran da je u Osijeku ozlijedio svog igrača (Kneževića).

HRT screenshot

Tako je u čitavoj rotaciji, zbrajanju i oduzimanju, igrač viška, zasad, Machado. Činjenica je da već dugo nije u lanjskoj formi, da na terenu često izgleda kao nemotiviran, odsutan, a takav nije od pomoći. Pogotovo ako Petev ima igrače koji ga mogu zamijeniti, a čini se da ih je pronašao. Naravno, kažemo, to ne znači da Machado do kraja polusezone neće više dobiti ni minute, ali da će biti važan, presudan igrač, od te je uloge sve dalje. Ne ljeto mu istječe ugovor, na zimu bi ga, dakle, trebalo produljiti da o tome u Dinamu razmišljaju. Čini se da od toga neće biti ništa, da je Machado svoje najbolje utakmice u modrom dresu već odigrao. Vrijeme je za nove snage!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 10:34