Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
'UDARIO' PO VLASTITOM KLUBU

ODBAČENI IGRAČ ISPRIČAO SVOJU VERZIJU PRIČE 'U Istri sve predstavljaju kao nešto lijepo, ali ustvari se redaju problemi, a organizacija je katastrofa'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 15. lipanj 2017. 00:50

Bio je 6. srpnja 2016. godine, a na Drosini u Puli osvanuo je Valentino Stepčić, koji je dočekan kao veliko pojačanje. Očekivanja su bila velika, smatralo se da će popularni Step donijeti Istri dimenziju više u igri. U prvih par utakmica moglo se lako uočiti od kakve je kovine načinjen Stepčić, da ima vica u njegovoj igri, uostalom, to nikad nije ni bilo sporno.

Međutim, puno je tu bilo faktora koji su spriječili ovog “trequartista” da ostavi dublji trag na Drosini. Ozljede i, čini se, nedostatak razumijevanja učinili su svoje, nije se u lijepom ozračju rastao s ljudima iz kluba.

Inozemne ponude

Jučer smo okrenuli broj njegov broj, javio nam se netom što se vratio iz Zagreba...

- Slobodan sam igrač, riješio sam sve sa Zagrebom, čekam tek da mi se dostave papiri. Trenutačno sam doma u Labinu, uživam s curom i obitelji te usporedo treniram, kako se, naravno, ne bih zapustio - kazao je na početku Stepčić pa nastavio:

- Imam već nekoliko inozemnih ponuda, kontaktirali su me i domaći klubovi. Do početka srpnja ću odvagnuti koji će biti moj sljedeći korak u karijeri. Uglavnom, imam dvije konkretne ponude stranih klubova, volio bih otići van, ali kažem, sve ćemo još vidjeti.

U Istri su nekoliko kola prije kraja prvenstva rekli da ne računaju na vas, kako s odmakom gledate na tu situaciju?

- Došao sam u Istru na nagovor gospodina Žikovića i gradonačelnika, prezentirali su mi projekt, koji je bio jako zanimljiv, ajmo reći da su me time “kupili”. U tom se trenutku sve činilo super, isto tako prvih par mjeseci bio sam zadovoljan, no u toku sezone ta se priča promijenila. Žikovića bih stvarno pohvalio, ponio se kao pravi čovjek, držao je klub dok je bio na Drosini, zaslužan je za dolazak nekoliko dobrih igrača. Treba spomenuti i Gorana Tomića, koji je jedan od najboljih trenera s kojim sam radio. On i Žiković držali su sve konce, a odlaskom Šibenčanina Istra je krenula u krivom smjeru i to mi je jako žao. U Istri se predstavlja sve kao nešto bajno, a ustvari se redaju problemi - ističe Stepčić i dodaje:

- Iskreno ću kazati, došao sam u Istru bez priprema, samo su željeli da što prije zaigram. Osobno sam tim prvim periodom dosta zadovoljan. Dogodila se ta nesretna ozljeda na zimskim pripremama u Americi pa opet na utakmici, stvarno po tom pitanju nisam imao sreće. U većini slučajeva sam igrao ozlijeđen, ali sam i takav imao najbolji učinak u momčadi. Ponavljam, zadovoljan sam prvim dijelom, jer se momčad preporodila nakon što nije pobijedila u 30 utakmica zaredom. Drugi dio prvenstva ne bih pretjerano komentirao budući da nisam previše igrao. Uglavnom, šteta što je ovako ispalo...

Otpisao vas je Marijo Tot, koji se nije pokazao kao dobro rješenje, odnos s igračima nije postojao, momčad ga nije slijedila, a sve je kulminiralo doslovnim okretanjem leđa treneru na utakmici protiv Dinama...

Istra dala, ali i uzela

- Dakle, dok su u klubu bili Žiković i Tomić, sve je bilo super kao što sam rekao, klub je funkcionirao, a što se tiče Marija Tota, ne znam, njega baš žalim. Potez momčadi u Maksimiru? Još su i pristojno reagirali s obzirom na to što se događalo posljednja dva mjeseca u klubu. Nisam htio više biti dio tog rasula, imam svoj put, Istra mi je i dala, ali i uzela. Nisu ispali korektni, ponijeli su se jako loše, a neke stvari možda je najbolje zadržati za sebe. Ima puno primjera, bilo je tu svega, organizacija u klubu je na katastrofalnoj razini.

Kako je došlo do nesuglasica između vas i Tota, zašto vas je tako olako otpisao?

- Uglavnom, kap koja je prelila čašu je bila utakmica protiv Hajduka, trebao sam zaigrati, no on je prednost dao “malom” Uroševiću koji nekoliko dana nije trenirao jer je imao školsko prvenstvo, a tu odluku mi je priopćio dva sata prije utakmice. Tu sam puknuo, sljedeći dan sam išao kod Karaselimovića da se to riješi, međutim, on je tvrdio da ništa ne zna o tome.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Kad ste već spomenuli Karaselimovića, kakav je bio odnos s desnom rukom Michaela Glovera?

- S Gloverom nisam pričao nijednom dok sam bio u klubu, a s Karaselimovićem sam možda porazgovarao dva puta i to samo u vezi s njihovim greškama. Uglavnom, sa spomenutim dvojcem nisam imao nikakav odnos, svi igrači su više-manje funkcionirali samo sa Žikovićem, kojeg više nema, i to je veliki problem kao što vidite...

Momčad je preuzeo Raić-Sudar, jeste li se čuli s novim trenerom?

- Nisam, dok se 95 posto stvari ne promijeni u Istri, ja na Drosini nemam što raditi.

Linker
20. travanj 2024 02:44