Ante Vučemilović Šimunović
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
CRVENILO SE NA BEUSANOVOM PAPIRU

OKO SOKOLOVO - BIO JE PENAL Jeličiću jasno zašto su 'poludjeli' u Rijeci: 'Sudac je shvatio da je pogriješio, a onda je počela kompenzacija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2016. 23:20

Dinamo i Rijeka prošlog su vikenda odigrali veliki derbi na Maksimiru (1:1), a puno govora nakon utakmice bilo je na temu suđenja nakon kojeg su najviše riječi imali gosti iz Rijeke.

Bilo je nekoliko dvojbenih situacija, od spornog nedosuđenog jedanaesterca za Dinamo, pa sve do crvenog kartona za napadača Gorgona, ali i isključenja zamjenika sportskog direktora Rijeke, Ivana Mancea. U HRT-ovoj emisiji 'Stadion' standardni gosti Joško Jeličić i Mateo Beusan posebnu su pozornost posvetili upravo derbiju i imali su što za reći. Ukupno je ivzučeno dvanaest situacija.

- Bila je ruka kod nedosuđenog jedanaesterca. Ovo je bila najveća pogreška, namjerno igranje rukom i čisti penal. Kada je u pitanju crveni karton Gorgona, to je bila također pogreška kada se uzme u obzir kriterij za vrijeme čitave utakmice. Sudac je imao velikih problema kod procjena prekršaja - kazao je Beusan.

Veliki dio spornih situacija išao je na štetu Rijeke. Kod Beusana je papir bio pun 'crvenila' što jasno daje do znanja kako su suci imali priličnih problema. Svoje viđenje utakmice dao je i Joško Jeličić koji je također bio nezadovoljan suđenjem.

- Problem je što je sudac vrlo vjerojatno vidio penal na poluvremenu. Ovdje smo kasnije mogli vidjeti pravi školski primjer kompenzacije do kraja utakmice. Suci su zapravo oduzeli utakmicu navijačima i gledateljima, ovo ne vodi ničemu. Igrači su se koliko toliko uspjeli kontrolirali, ali suđenje je bilo ispod svakog nivoa. Poneki igrači, kao Vešović i njegova komunikacija nakon i za vrijeme utakmice je također bila neprihvatljiva.

Ništa bolje nije bilo niti na utakmici Slaven Belupa i Hajduka u Koprivnici gdje su Bijeli poraženi 2:1. Najspornija situacija dogodila se u 59. minuti, kada je Ivanovski pao u kaznenom prostoru Hajduka nakon duela sa Šimićem, a sudac Batinić pokazao je na bijelu točku.

- Ovo smo gledali 20 puta, ja ne vidim tu nikakav kontakt. Možda su se sudarili koljenima, ali onda igrač ne bi ovako pao. Mislim da ovdje nije bilo jedanaesterca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 12:19