CROPIX
SADA SVE ZNAMO

OKO SOKOLOVO DALO KONAČNI SUD NA SUĐENJE U MAKSIMIRU 'Hajduku je poništen čisti gol, ali Bebek je pogriješio kod još dvije situacije!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2016. 00:30

Bivši igrač Hajduka i Dinama Joško Jeličić te bivši sudac Mateo Beusan su sudjelovali u HRT-ovoj emisiji Stadion i osvrnuli se, između ostalog, ne derbi Dinama i Hajduka.

Joško Jeličić;

O PETEVU - Tek je došao, imao je dva treninga, teško je sada govoriti. Taktika Hajduka mu je išla na ruku i nije trebao mijenjati Fernandeza jer je time otupio oštricu napada Dinama, pogotovo u centaršutevima, gdje Čileanac uvijek veže jednog ili dva braniča.

O GOLMANIMA - Lovre nas nije iznenadio, navikao nas je i treba pohvaliti odluku kluba da produži ugovor s njim, to je sjajan posao. Treba istaknuti da je Dinamo dobio sjajnog mladog vratra Livakovića koji imponira mirnoćom, moderan je tip golmana, dobro igra nogama, miran je i mlad, a ima četiri prvoligaške sezone. To je veliki dobitak za Dinamo.

MALO HRVATA U DERBIJU - Nažalost, preuzeli smo sve ono što gledamo u ligama Petice. Nemam ništa protiv stranaca, ali HNL razvojna liga i važno je dati prednost domaćim igračima, a stranac mora biti jako kvalitetan. Velik je broj stranac i to nije dobro ni kratkoročno ni dugoročno.

O SUCIMA - Amnestirao bih ih, u prvi mah se nije vidjelo i meni se činilo da ne postoje 11-erci.

O ĆOSIĆU - brzo se oporavio od grča i doskakutao do klupe - sarkastično je zaključio Jeličić.

Mateo Beusan:

KRITERIJ DODJELE KARTONA - Upozoravam na četiri detalja iz 1. poluvremena. Memolla udara Fernandeza, Machado i Stojanović rade prekršaje na Hajdukovcima i Kožulj na Fernandezu. Bebek je propustio dijeliti žute kartone u tim situacijama. Suci u HNL-u, koliko vidim, prvih 10-ak minuta puštaju igru, ovdje je vidljivo da kriterij kod dodijeljivanja nije bio ujednačen. Machado je završio utakmicu bez žutog kartona...

20., Memolla pada u 16-ercu - ispravna odluka suca, nema govora o kaznenom udarcu.

39., Zaleđe - Prije svega, treba nam 3D tehnologija. Skrećem pozornost na dva detalja. Ako si u dilemi, moraš pustiti prednost napadaču. Nema govora o zaleđu, ovo je regularan gol, o tome govore i pravila uvedena 1. srpnja. I Bebek i prvi pomoćni su krivi.

0HWBVTiMOEA

73., pad Saida u 16-rcu - Skrećem pozornost što je igrano i gdje. Igrač Dinama rvo udara stajnu nogu pa loptu. Dakle, 11-erac za Hajduk.

85., Ćosićeva ruka za 11-rac - Gledajmo gdje je Ćosićeva ruka. On ne brani tijelo, nego je povećao obujam tijela. Sudac bi manje pogriješio da je dosudio 11-erac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:24