Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
TOLIKO IŠČEKIVANI POVRATAK U ŽIVOT

ON JE JEDNA OD NAJČEŠĆIH TEMA U DINAMU, JE LI NEKIDAN DOŽIVIO PREKRETNICU? 'Samo da dobijem što više prilika, siguran sam da će biti i više golova'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. kolovoz 2017. 12:36

Skënderbeu je, na neki način, i prije dvije godine bio prekretnica. Josipu Pivariću. Do utakmice u Elbasanu bio je omalovažavan, ao nda je u zadnjim sekundama dvoboja na Elbasan Areni opalio desnom nogom i pogodio rašlje. Za Dinamovu pobjedu i svoje uskrsnuće, odigrao je potom jesen karijere, zabio i Arsenalu.

Ono što je bilo poslije ozljede ne spada u ovu priču, ali sjetili smo se Pivarića u trenutku kad je Henriquez zabio za 1:1 i spasio Dinamo, udahnuo mu novi kisik. Jer, ako je itko trebao ovakav važan gol, onda je to Angelo Henriquez. Vidjelo se po slavlju koliko mu je značio, njemu osobno sigurno i više od samog gola za “remi nade”.

Među brojnim temama u Dinamu, onima koje su vezane za nogomet i sam teren, Angelo je jedna od najčešćih. I u novinarskim krugovima. Jer, još uvijek nitko, ni on sam, ni svi treneri koji su ga vodili, ni suigrači, nitko ne zna odgovoriti na pitanje gdje je stao i nestao.

Velika zagonetka

- Ne bih pričao, probajte me razumjeti. Uvijek su to ista pitanja, uvijek isti odgovori. Kad budem igrao, kad uđem u formu, onda ćemo razgovarati - rekao nam je u Moravskim Toplicama na pripremama.

Vidio je da kod Peteva nije u prvom planu, da pomalo svi dižu ruke od njega. Iako smo svaki dan, uz teren, gledajući treninge i utakmice, kad bi zapucao prema golu, čuli gotovo isti komentar:

- Kad bi se on vratio u staru formu, bili bismo 30 posto jači!

Zagreb, 181116.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
GNK Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Junior Fernandes, Angelo Henriquez.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Uvijek ga je izgovorio netko drugi iz Dinamove ekspedicije, svima je Henriquezov nogomet - enigma. Puno je onih koji će između Henriqueza i Hodžića u svoju momčad izabrati Čileanca, opisujući ga drugačijim, raznovrsnijim, igračem koji više sudjeluje u igri. Međutim, lani je Hodžić trpao, brojke su bile odlične, iako ih je malo zasjenila činjenica da nije bio strijelac u najvažnijim utakmicama, u derbijima. Ušao je Hodžić, zasluženo, i u novu sezonu kao prvi izbor, zabio je Oddsu za pobjedu u Maksimiru, zabio je dva Cibaliji, sasvim solidno. Ali, onda je Mario Cvitanović protiv Hajduka u igru ubacio Henriqueza, ušao je dobro, dodao Olmu za gol...

- Naravno da s njim računam, pa ne bih ga ubacio da ga nemam u mislima - kazao je tada Cvitanović, a Angelo je nakon prosinca prvi put bio u prvih 11 na Rujevici.

I zato što je Hodžić bio lakše ozlijeđen, ali i zato što je aktualni trener očito odlučio vratiti ga u prvi plan. Protiv Skënderbeua opet ulazak s klupe, pa veliki promašaj, potom i veliki gol. Koji može promijeniti sve, okrenuti njegov status. Gol, koji bi mogao biti novi početak.

- Sjajan osjećaj, velika emocija kad zabiješ takav gol. Moram li vam reći da sam presretan - kazao je nakon utakmice Henriquez, koji je zadnji europski gol zabio u Norveškoj, Moldeu prije dvije godine.

Priznaje da mu paše način kojim ga Cvitanović “vraća u život”.


Dinamo Zagreb vs Skenderbeu 1-1 Goal Angelo...

Potrebna podrška

- Ima jako dobar pristup, mi igrači osjećamo se ugodno. Komunikacija s igračima mu je dobra, to donosi rezultat. Što se mene tiče, da, osjećam da mi vjeruje od prvog dana, podrška mi je, to mi je potrebno. Ne samo meni, svakome. Jer, kad je tako onda daješ 100 posto na svakom treningu i utakmici, odmah se drugačije osjećaš.

Možemo li pogodak Skënderbeuu najaviti kao početak niza?

- Ja se nadam da će tako biti, da ću trenerovo povjerenje opravdati i vratiti mu golovima. Samo da dobijem što više prilika, siguran sam da će biti i više golova.

Glavno pitanje nakon Skënderbeua glasi - je li tim golom Henriquez istisnuo Hodžića iz prve momčadi, je li on sad Dinamova prva špica? Naravno da na to pitanje nitko neće decidirano odgovoriti, ali svima je jasno da Angelove akcije sad rastu. Pogotovo za uzvrat u Elbasanu.

- Bit će to svejedno teška utakmica, Skënderbeu je ozbiljan suparnik. Međutim, naša iz igra drugog poluvremena je putokaz kako moramo igrati u uzvratu. Imamo šest dana za pripremu, vjerujem da ćemo sve odraditi kako treba.

Skënderbeu ipak ima povoljan rezultat.

- Vjerujem da ćemo promijeniti stvari u Albaniji. Ne smijemo dopustiti da nam suparnik stvori toliko šansi, a mi svoje ne smijemo toliko promašivati. Ali, stvarno vjerujem u našu pobjedu, igra iz drugog dijela nosi optimizam - zaključio je Henriquez.

Linker
14. travanj 2024 01:51