Nikola Jurčević, Aljoša Asanović i Slaven Bilić
 Zeljko Sop / CROPIX / CROPIX
ČETIRI ASA

ONI DERBIJE ZNAJU U DUŠU 'Hajduk može jedino 'fajterskim stavom' do slavlja, Dinamo u svojim redovima ima veću pojedinačnu kvalitetu'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 17. prosinac 2016. 13:03

Što reći o derbiju u koji se ulazi s pregršt nepoznanica? Možda je najbolje riječ predati onima koji su ga igrali, koji ga prate i znaju u dušu. Četiri bivša igrača Dinama i Hajduka, iza kojih stoji desetak derbija, ostali su podijeljeni, ali i unisoni u stavu da se teško može predvidjeti ishod, ali i tijek utakmice.

Ne čudi, jer zaista je teško znati kako će izgledati novi, Carrillov Hajduk, ali i Petevljev Dinamo u njegovom prvom derbiju na klupi “modrih”...

Marko Mlinarić

Gotovo je nemoguće znati što će donijeti derbi, jer i forma i kvaliteta rijetko kad mnogo znače. Derbi je posebna utakmica, za gurmane, ali i poslastica za koju nikada ne možeš biti posve siguran, jer često odlučuju detalji. Ipak, vidim da se Dinamo diže u formi, da je stabiliziran i u odnosu na Hajduk definitivno ima više kvalitete, ali na travnjaku punog Poljuda samo jedna zamka, ili pogreška može odrediti sve i baciti najave i očekivanja hladno u more.

Jasno, “modri” na svojoj strani imaju individualnu klasu kadru riješiti dvoboj, imaju i pritisak, jer jednostavno moraju pobijediti ako žele ostati u utrci s Rijekom, a odnedavno imaju i ponešto mira u psihološkom i igračkom smislu. Hajduk je s obzirom na novog trenera nemoguće procijeniti, no posve je jasno da nas čeka uzbudljiva, velika utakmica...

Zagreb, 050616.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec-Kacijan.
Turnir Mladen Ramljak 2016, utakmica veterana GNK Dinamo Zagreb - Sloboda Tuzla.
Na fotorafiji: Marko Mlinaric, Dzemo Mustedenagic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Aljoša Asanović

Želim da bude pravi, istinski derbi, onakvi kakve imamo prilike gledati u ligama petice. Muška igra, s puno prilika i da na koncu nogomet pobijedi i da se priča jedino o nogometu. Obje momčadi će tražiti pobjedu, Dinamu trebaju tri boda da ostane u igri za prvenstvo i nastavi lov za prvoplasiranom Rijekom.

S druge strane, Hajduku bi pobjeda pred domaćom publikom na Poljudu puno značila za samopouzdanje, igrači bi dobili veću motivaciju u nastavku prvenstva. Hajduk može jedino momčadskom igrom, “fajterskim stavom” do slavlja, Dinamo u svojim redovima ima veću pojedinačnu kvalitetu. Tko će odlučiti derbi? Kako sam hajdukovac, nadam se da ključni igrač ovog puta neće biti netko iz Dinama.

Zagreb, 271209.
HRT, Prisavlje bb.
58. Izbor sportasa 2009. godine u organizaciji Sportskih novosti.
Na slici: Nikola Jurcevic, Drazen Ladic, Aljosa Asanovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Mario Maloča

Obje momčadi nisu baš u nekom trenutku ni blistavoj formi, što doduše u derbiju baš ništa ne znači, ali opet vjerujem da je Hajduk bliži pobjedi, zbog domaćeg terena i galame, publike koja će ga nositi. Činjenica je da Dinamo već dugo nije bio ovako slab, navikli smo ga gledati u mnogo dominantnijoj poziciji, danas se muči i stiže s ogromnim pritiskom zbog Rijekina bijega, što je dodatni “poguranac” za “bijele”.

Sigurno će i novi trener Carrillo dodatno iznenaditi Zagrepčane, jer nitko ne zna kakav će Hajduk suprotstaviti na Poljudu, a uz huk “sjevera” igrači će dobiti dodatni poticaj. Zbog svega, “njušim” nekako tvrdu utakmicu koju bi mogla prelomiti jedna pogreška ili prekid. A ona će, vjerujem i nadam se, otići na “bijelu” stranu...

Zagreb, 160515.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 34. kola MAXtv Prve lige izmedju NK Dinamo i HNK Hajduk.
Na fotografiji: Mario Maloca, Pierre Travel.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Srećko Bogdan

Očekujem lijepu atmosferu na Poljudu, dostojnu najvećeg hrvatskog derbija. U ovoj utakmici dao bih prednost Dinamu, čini mi se da ipak popravljaju formu, ali i zbog veće koncentracije kvalitete u momčadi. Kada se igra dobro i kada cijela momčad funkcionira, tada iskaču pojedinci, kao što je u prošloj utakmici između Lokomotive i Dinama iskočio Soudani i zabio prekrasan pogodak.

Obje momčadi moraju prikazati borbenost i zalaganje, jedino će tako stići i rezultat. Dinamo može puno više izgubiti, šest bodova zaostatka za Rijekom je puno, ako se sada izgube bodovi, devet razlike na proljeće će biti nemoguća misija.

Cakovec, 061109.
U NK Medjimurju traju pripreme za subotnji derbi u kojem igraju Medjimurje i Hajduk.
Na slici: Srecko Bogdan, trener Medjimurja.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:14