Screenshot: YouTube
PRIJE 18 GODINA

ONI NISU USPJELI, ALI DANAS BI SE I TO MOGLO PROMIJENITI Rijekin član iz 1999': 'Znamo da nam je uskraćeno veliko zadovoljstvo'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. svibanj 2017. 12:31

Tafra, Mijatović, Ivančić, Milinović, Čačić, Brajković, Musa, Agić, Višković, Sztipanovics i Hasančić, uz Balabana, Pilipovića i Matsubaru koji su ušli s klupe, odnosno sve one koji nisu upisali nastup, prezimena su igrača koji su prije 18 godina imali priliku postati prvi u klupskoj povijesti Rijeke koji su imali priliku osvojiti naslov prvaka.

Ispiranje gorčine

Imena igrača iz generacije koja je, zbog onog regularnog pogotka poništenog u završnim minutama, dobila epitet moralnih pobjednika i danas se spominju, uplakana lica i nevjerni pogledi slike su koje naviru s tog tužnog poslijepodneva na Kantridi.

Danas će se, valjda, i to promijeniti...

- Nikada nije bilo ljepše prilike da se ispere ona gorčina koja je ostala sve ove godine. Znamo da nam je uskraćeno veliko zadovoljstvo, velika nagrada jednoj generaciji koja je krenula ni iz čega, koju su svi otpisivali. Došli smo do zadnje utakmice, do zadnje minute da budemo prvaci. Tada nam je san prekinut, ali zahvaljujući ovim dečkima sada ga opet sanjamo. Vjerujem da će se u nedjelju malo prije 21.00 slaviti najveći uspjeh u povijesti riječkog sporta i da će slavlje potrajati dugo u noć - kaže Damir Milinović, jedan od stupova te Rijeke, koji priželjkuje da se danas na tribinama Rujevice naslov osvoji i zbog njegove generacije.

- Titulom će ispuniti san koji smo mi tada živjeli, ali nećemo nikako svojatati taj trofej, nego ćemo biti ponosni na to da je ova generacija igrača Rijeke osvojila ono što mi nismo uspjeli. Svakom igraču, treneru i sportašu bit će to veliko zadovoljstvo, drago mi je što je sve više suigrača i bivših igrača na utakmicama na Rujevici, svi mi sanjamo isti san i nadam se da ćemo ga u nedjelju dosanjati.

Na scenarij od prije 18 godina nitko ni ne pomišlja.

- Ne daj Bože da se više ikada takvo što ponovi i da se o tome razmišlja. Kao treneru mi se sviđa kako Kek cijeli tjedan upozorava igrače i smiruje atmosferu, mi smo najviše pogriješili u tome što nas je ponijela euforija jer smo mislili da je već kraj. Treba ostati hladne glave jer nogomet je čudna stvar... - poručio je dokapetan Rijeke iz one nesuđene šampionske sezone.

Važan kotač te, Gračanove Rijeke bio je lijevi branič Dalibor Višković. Omiljen među navijačima Rijeke, u velikoj mjeri zbog svoje požrtvovnosti i silnog zalaganja na svakoj utakmici.

- Svakako će biti posebno osvojiti taj prvi naslov prvaka i bit će veliko zadovoljstvo svim onim generacijama koje ga nisu osvojile, a možda su bile blizu. Ipak, treba napraviti još taj zadnji korak - upozorava Višković.

Zaslužili su...

Njegova generacija najbolje zna koliko ga je teško napraviti.

- Naša je situacija bila malo drugačija, nas su četiri kola prije kraja otpisali pa smo se vratili u predzadnjem kolu pobjedom protiv Hajduka i sve se rješavalo u onoj zadnjoj utakmici. Rijeka ima atmosferu, igra doma protiv predzadnje momčadi i sve se čini naklonjenim Rijeci. Zaslužila je ove godine osvojiti naslov prvaka i nadam se zbog svih Riječana i onih kojima je Rijeka pri srcu da će napraviti još taj mali korak koji nedostaje - zaključio je Dalibor Višković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 02:08