Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
NIJE POVUKAO KOČNICU

OPROŠTAJ SPLITA OD ELITE I TRENERA KOJI JE SRAMOTNIM ISPADOM SRUŠIO SLIKU O SEBI KAO ČOVJEKU Ovo je vjerojatno najtužnija priča cijele sezone HNL-a

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 29. svibanj 2017. 23:43

RNK Split oprostio se od prvoligaškog društva i trebao bi, nakon što mu je uskraćena licenca, završiti u trećem rangu hrvatskog nogometa.

Što će biti sa Splitom u ovom je trenutku apsolutno nemoguće predvidjeti. Predsjednik Slaven Žužul najavio je borbu za igranje u Drugoj ligi, konkretnije akcije mogu se očekivati od sljedećeg tjedna.

Za ružan epilog pobrinuo se pak trener Bruno Akrapović neprimjerenim izjavama na press konferenciji. Nazvati službenog spikera Marina Mrduljaša “retardiranim debilom” zato što je objavio da je Cibalia izjednačila protiv Lokomotive, u najmanju je ruku nepristojno i degutantno. Akrapović nije povukao kočnicu niti se ispričao kad je shvatio da je osoba koju je uvrijedio ispred njega, samo je dodao da novinari “imaju naslov” i neka s tim rade što hoće. Otići na ovakav način s uvredama ruši i sliku o njemu kao čovjeku.

Split, 260417
Stadion na Poljudu.
Utakmica MaxTV Prve lige 30. kola, HNK Hajduk -  RNK Split  
Na fotografiji: Juan Carrillo  i  Bruno Akrapovic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

Žužul je zakazao

Akrapović je na vrlo čudan način govorio i o igračima. Malo toplo, malo hladno, malo ih je optuživao, malo hvalio.

- Šest igrača je uoči ove utakmice “foliralo” ozljede. Jedini nije Vidović, njemu svaka čast. Neću o imenima, ne želim se nikome zamjerati i razumijem njihove odluke. Što sam imao, rekao sam im u lice.

Slično je govorio i nekoliko dana ranije, neke je eliminirao zato što su “birali utakmice”. Lako je detektirati na koga je mislio, tih nije bilo ni na klupi u posljednje vrijeme.

- Mogao sam ih potjerati, nisam to učinio, jer nada umire posljednja. Mislio sam da će mi ipak svatko od njih poslužiti, vratiti na terenu. Kad pogledaš da neki od njih 17 mjeseci nisu dobili plaću, što im mogu zamjeriti? Skidam im kapu, svašta su izdržali. Ponekad nisam bio siguran koliko ću igrača imati na treningu, hoću li ih skupiti 11 za utakmicu. Tu je zakazao predsjednik, očekivao sam da će barem nešto od dugova platiti, da će se dogoditi nekakav “input” s njegove strane. Ništa. Nosio sam se s tim, odlučio sam ostati do kraja, jer sam tako obećao igračima.

Bruno Akrapović
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

Je li kao trener s ovim igračima mogao više, pogotovo nakon što je u prve tri utakmice na proljeće uhvatio sedam bodova i pobjegao Cibaliji za isto toliko, prosudite sami. U sljedećih 13 inkasirao je tek tri boda, sve se polako, ali sigurno raspadalo, a mi smo već dali sud koji se nameće sam od sebe. Momčad je funkcionirala toliko dugo dok je igrala na pogon priprema koje je s njima u Turskoj obavio Vjekoslav Lokica.

Moja krivnja? Nula

Akrapović sebi ništa ne zamjera.

- Moja krivnja? Nula. Ja sam fantastično zadovoljan poslom koji sam obavio. Mislim da bi malo koji trener uspio zadržati ove igrače na okupu, da u svakoj utakmici iskazuju fanatizam i želju za pobjedom, da se bore kao lavovi. Ja sebi pripisujem te zasluge.

Kako god okreneš, na terenu nije bilo dovoljno. Split je zasluženo najgori, niti jedan kriterij mu ne ide u prilog. Akrapović se vraća u Njemačku, službeni spiker ostaje u Splitu…

Linker
25. travanj 2024 06:55