Foto: Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
JE LI TO TA GODINA?

OPTIMIZAM NA POLJUDU! SA 14 MILIJUNA EURA JURIŠ NA EUROPU, HNL I KUP Svi žive u uvjerenju da je ovo sezona u kojoj će Hajduk učiniti korak naprijed

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 29. lipanj 2017. 12:01

Na Poljudu cvate optimizam, svi žive u uvjerenju kako će ovo biti ona sezona u kojoj će “bijeli” na svim poljima učiniti presudni korak naprijed.

To će se vidjeti na zelenom polju, najprije u kvalifikacijama za Europsku ligu, onda u prvenstvu, kasnije u Kupu. Zadovoljstvo napretkom za sada se ogleda na financijskom planu, ali i zbog brojnih projekata na širenju značaja Hajduka.

Prošla 2016. baš je bila berićetna, od prošle do ove zime izvedeni su transferi koji su u klupsku blagajnu unijeli oko 14 milijuna eura. Tako uspješno razdoblje poslovanja se ne pamti. S obzirom na toliki utržak na “calcio mercatu” došlo se u fazu da se ne mora prodavati igrače i slabiti formaciju za ljetni juriš.

Balić u Udine (tri milijuna eura), Milović u Lifan i Caktaš u Rubin Kazanj (po milijun eura), Sušić u Gent (dva milijuna eura), zatim u Fiorentinu Milić (milijun eura) i Maganjić (800 tisuća eura), Kalinić u Genk (tri milijuna eura), pa kad se tome doda prodaja Šimića u Sampdoriju (1,5 milijun eura), uz oko 200.000 eura od transfera Franka Andrijaševića, onda je to skoro pa 14 milijuna na kontu.

Vojko Bašić / Cropix

Tako su Ivan Kos i kompanija upali u bogatstvo za koje baš i nisu nešto naročito zaslužni s obzirom na to da su ti transferi uglavnom bili trud prethodne uprave. I to nije sve, jer Hajduk vodi jednu zaista široku aktivnost na društvenom planu. A to se očituje u intenzivnim kontaktima s klubovima s područja Dalmacije, ali i znatno šire. Paralelno sa službenom klupskom politikom, i udruga Naš Hajduk provodi lepezu aktivnosti, koje - po mišljenju vodstva udruge - garantiraju razvoj projekta “Hajduk, dite puka”, to jest da će vrlo brzo klub stvarno biti ne samo u kontroli navijača, već i u njihovu vlasništvu.

Sve je to zadivljujuće pod uvjetom da se na nogometnom planu zaigra bolje, uspješnije, učinkovitije, što je zadatak u prvom redu trenera Carrilla, koji prvi put, poslije niza ljetnih priprema, ima na okupu igrački korpus.

Za razliku od prethodnih situacija kad se događala fluktuacija igrača, to jest kad je na snazi bilo geslo “igrači se primaju i prodaju svakog dana”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 15:49