CROPIX
PIŠE JUTARNJI LIST

OSIJEK JE PONOVNO TEŠKO OŠTEĆEN Jesu li suci napravili neki prešutan dogovor da ih kažnjavaju zbog 'Bobanovog grijeha'?

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 26. rujan 2017. 23:41

Čak devet bodova prosuo je Osijek u susretima protiv tri momčadi sa začelja prvoligaške ljestvice. Rudeš, Cibalia i Istra kombinirano su Bijelo-plavima uzeli plijen kojeg su njihovi navijači već praktički unaprijed upisali na konto. Danas znamo da su s takvim pristupom u navedene susrete ulazili i igrači, a to im se obilo o glavu.

Užasan učinak protiv momčadi sa začelja osnovni je razlog što momčad Zorana Zekića danas ne diše žestoko za vrat Dinamu i Rijeci i što se nije odmaknula Hajduku. U redu, Osijek je protiv Rudeša u Kranjčevićevoj teško oštećen. Dva zaleđa, od kojih prvo vjerojatno nije bilo (poništen gol Muzaferu Ejupiju, op.p.) dok drugo u izglednoj situaciji sigurno nije bilo. Vrhunac je, pak, bila odluka Marina Vidulina da Osječanima ne dosudi dva „mrtva“ penala. Podsjetimo, dogodilo se to i u završnici susreta u Vinkovcima, kada im također nije dosuđen čisti penal.

Zanimljivo, sve to uslijedilo je nakon što je Gabrijel Boban protiv Lokomotive prevario Brunu Marića, koji je Osijeku poklonio penal za preokret i konačnu pobjedu.

Nakon toga, Osječanima se više ne sudi ni ono što se vidi iz aviona. Ne znamo jesu li suci napravili neki prešutan dogovor da ih kažnjavaju zbog „Bobanovog grijeha“, ali ako jesu krajnje je vrijeme da to prestanu raditi. Ne želimo, pak, ići toliko daleko pa raditi teorije zavjere kako je netko visoko u hijerarhiji našeg nogometa odlučio Osječane već sada „spustiti na zemlju“ i ohladiti od visokih ambicija, koje je najavio predsjednik Ivan Meštrović. No, štetu treba istaknuti.

Kad je riječ o predsjednikovoj ambiciji, koju uzgred Zekić još nije riječima potvrdio, treba reći i da je ona u ovom trenutku nerealna i da Osijek još uvijek nije šampionska momčad. Ili možda jest, ali onda uzroke problema treba hitno rješavati. Zekić se prošloga tjedna žestoko obrušio na igrače, što niti jednom treneru, inače, nije pametan posao, ali to je njegov izbor.

Ipak, unatoč činjenici da je Osijek protiv Rudeša oštećen, nedvojbeno je da su Bijelo-plavi zakazali i igrački i taktički, osobito kod i nakon gola Marija Budimira, kakav se prima u selekcijama početnika. No, isto tako činjenica je da to nije ništa novo i da se Osijek zapravo svo vrijeme, u kojem je imao odlične rezultate, muči s organizacijom igre i njenim autamatizmima.

Bilo je, naravno, i odličnih predstava, ali nema kontinuiteta. Zekić i njegov stožer, očito je, imaju težak zadatak i vjerojatno će i oni sami morati razmisliti o nekim promjenama, možda i u svom načinu vođenja i pripremanja momčadi. Jer, priča nikada nije jednoznačna. Iako je Zekić ustvrdio da mu igrači nemaju od čega biti umorni, ipak treba uzeti u obzir da su u natjecateljskom pogonu već tri i pol mjeseca.

Kao nitko drugi u Hrvatskoj. Zbog čega je kod pojedinaca evidentan zamor materijala. Sada im slijedi Istra koju moraju dobiti. Sreća je da su bili pametni, pa Aljoši Vojnoviću koji je tamo na posudbi, zabranili da ove sezone igra protiv Osijeka. Da im se ne ponovi „slučaj Štrkalj“ i Cibalia. Jer, Vojnović je igrač koji u Istri čini razliku na terenu. Konačno, u ovom Osijeku za njega je i dalje trebalo biti mjesta u rotaciji. No, to je već apsolvirana tema.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 06:50