Foto: Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
TRI GOLA ZA TRI BODA

OSIJEK UVJERLJIVO SLAVIO U GRADSKOM VRTU Dugo su lomili neugodne goste, poveli autogolom, pa zabili još dva i na sjajan način najavili Europa ligu

Piše: Darko RužićObjavljeno: 21. kolovoz 2017. 01:04

Osijek 3
Inter 0

Gradski vrt 2.357

Osijek 4 - 2 - 3 - 1
Malenica - Matas, Šimunec, Barać, Bočkaj - Mudražija (od 73. Lukić), Vojnović - Grgić, Lopa (od 46. Pušić), Boban - Perošević (od 64. Ejupi). Trener: Zoran Zekić.

Inter 4 - 2 - 3 - 1
Santini - Bosec, Dalić, Mazalović (od 68. Nekić), Haramustek - Šarić, Postonjski (od 48. Čirjak) - Ottochian (od 79. Tomičić), Rak, Blažević - Puljić. Trener: Samir Toplak.

Sudac: Igor Križarić (Čakovec). Pomoćnici: B. Križarić i Stolnik. Četvrti sudac: Lučić.
Delegat: Gjajić.
Strijelci: 1:0 - Šimunec (65), 2:0 - Ejupi (70), 3:0 - Dalić (90 - ag).
Žuti kartoni: Mazalović (82 - prigovor).
Crveni kartoni: -.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Bilo je povuci - potegni za Osječane. Teško su se nosili s čvrstim i organiziranim gostima. Nikako nisu uspijevali probiti njihov zadnji zid. A onda kada su u tome uspjeli za pet minuta su osigurali pobjedu.

Trener osječkih Bijelo-plavih je iznova mijenjao svoj udarni sastav. Opet je to učinio na već viđeni način čuvajući svoje inače standardne adute za ono što slijedi u četvrtak, za uzvratnu utakmicu play-offa Europske lige s Austrijom u St. Pöltenu. Dakle, nije Osijek protiv Intera igrao sa svojom najboljom momčadi. Razumljiv je to bio potez trenera Zorana Zekića jer unatoč rezultatskom minusu iz prvog ogleda s Austrijom predaju Osječani još nisu potpisali i sve će poduzeti što znaju i mogu da u uzvratu ukupan rezultat nakon dvije utakmice bude u njihovu korist.

A za razliku od Zekića strateg Intera je svoju momčad mijenjao zbog više sile. Ostao je bez trojice stopera, bez onih koji su ordinirali u srcu njegove obrane Filipovića, Prenge i Komorskog. Zanimljivo je ono što se događa s Jakovom Filipovićem. Bio je u završnoj fazi pregovora s Osijekom, a nakon što je propao transfer Matea Baraća u Ajax i dolazak u Gradski vrt Filipovića je dospio na čekanje. Ali, ovom se mladcu ukazala mogućnost da ode u inozemstvo, nama u nepoznatom pravcu i vjerojatno ga više neće biti u Divu iz zagrebačkog predgrađa. Komorski i Prenga su pak osječki susret propustili zbog ozljeda.

Osijek je utakmicu otvorio s nekoliko uzastopnih i vrlo dobro organiziranih napada. Bilo je posla za vratara gostiju Santinija. Već na isteku 6. minute Bočkaj je dobio prigodu izvesti slobodan udarac iskosa s desne strane. Udaljenost od vrata bila je oko dvadeset metara. Opalio je snažno lijevom nogom i uzdrmao lijevu vratnicu a onda se ona odbila u nogu Santinija poslije čega nitko od Osječana koji su bili u blizini nije uspio ponovno mu zaprijetiti.

Onda je u 9. minuti Bočkaj izveo udarac iz kuta s lijeve strane, a u skoku pred vratima Intera najviši je bio stoper Šimunec koji je opasno pucao, a Santini sjajnim refleksom zaustavio loptu koja je krenula u njegov donji desni kut. U obranu zbijeni Inter nije dolazio u napadačke akcije sve do 12. minute kada se i njemu ukazala vrlo izgledna prigoda. Ottochian je uputio udarac u donji lijevi kut, ali ovo je očito bilo večer vratara pa se istakao obranom i osječki Marko Malenica. A baš je ta akcija gostiju najavila da i Inter mlže i zna napadati. Sve su češće njegovi igrači bili na polovici Osijeka i prijetili njegovoj mreži.

Dobra je to bila utakmica. Gledljiva. Živa i žustra. Inter je tome dao svoj veliki doprinos od trenutka kada se oslobodio pritiska domaćih, ohrabrio i razvio svoj način igre bez pardona. Osijek baš i nije. Previše je u njegovim akcijama bilo pojedinačnih dodira s loptom, usporavanja, kako se to danas uvriježilo kao termin, u obećavajućim situacijama. Iako, Perošević je u 26. minuti s lijeve strane u prodoru iskoristio izlazak u prazno čuvara mreže gostiju Santinija i iz teške pozicije uputio udarac koji je, kao i Bočkajev zaustavila lijeva vratnica. Prvo je poluvrijeme ponudilo dosta dobroga. Nedostajali su, izostali, samo golovi. Bar jedan da se i inače zanimljivo nadmetanje još više rasplamsa.

Dosljedni su bili i Osijek i Inter u provedbi taktičkih zamisli svojih trenera. Nisu posustali ni jedni ni drugi. Tražili su način igre i nudili nadmetanje u kojem nitko nije ustuknuo već neprekidno tražio napadački prodor i konkretnost. Onu okomitost koja bi u konačnici donijela i pravu opasnost po protivničku mrežu. Inter je sve suverenije vladao sredinom terena, pa u jednom trenutku svojim domaćinima predstavio pravi sitni vez kontrole lopte.

Trener Bijelo-plavih je bio primoran potražiti neko rješenje iz svoje pričuve. Uveo je u igru svog najboljeg strijelca Muzafera Ejupija. Igra Osijeku nije donijela pogodak, ali jest jedan prekid kada je Andrej Šimunec zatresao mrežu gostiju. Ubrzo nakon toga utakmica je otišla u jednosmjernu ulicu jer je Ejupi povećao prednost Bijelo-plavih, pa je 20 minuta prije kraja postalo izvjesno da bodovi ostaju u Gradskom vrtu.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 12:12