Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
RIJEKA MU JE JEDINA

OTKLONIO SVAKU MOGUĆNOST PRELASKA U DINAMO, PA PROGOVORIO O PADU FORME Jedan od glavnih aduta Rijeke u osvajanju naslova otkrio zašto je sve stalo

MARKO VEŠOVIĆ Rijekin crnogorski reprezentativac otklonio mogućnost nastavka karijere u Dinamu, a onda progovorio o padu forme momčadi s Rujevice
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 20. studeni 2017. 19:38

Po onoj da nevolja nikada ne dolazi sama, na Rujevici su gotovo svakodnevno suočeni s udarima razne vrste. Od svakodnevne priče o Mariju Gavranoviću i karijeri koju će u siječnju nastaviti u Dinamu i špekuliranjem imenom češkog trenera kao potencijalnog Kekova nasljednika, do stavljanja Marka Vešovića u kontekst Dinama.

Crnogorski reprezentativac otklonio je nakon utakmice bilo kakvu mogućnost da karijeru nastavi u Dinamu, sve je stavio u kontekst novinskih špekulacija koje nema namjeru komentirati i istaknuo da nikakav kontakt s Modrima ne postoji, već da ima dogovor s ljudima iz kluba da će karijeru ove zime nastaviti u inozemstvu.

- Rijeka je jedini klub koji me zanima u HNL-u, koji istinski volim i maksimalno sam koncentriran da dok god sam ovdje odradim maksimalno ove utakmice. Kada dođe prijelazni rok i konkretne ponude, onda ćemo o njima razgovarati s ljudima iz kluba - rekao je Vešović pa za kraj teme Dinamo stavio točku i na priču koja se potencira sa Soudanijem.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Tandem s Alžircem na Dinamovoj desnoj strani, a Vešović je, nota bene, više puta javno istaknuo da se ne vidi kao desni bočni, ostat će samo mašta, a nakon ovog jesenskog dijela, po svemu sudeći, i ti njihovi dvoboji puni energije i želje za nadmetanjem su prošlost..

- Za mene je ta priča davno završena, ne bih opet otvarao tu temu. Mislim da su ljudi već zasićeni tom pričom, ja isto, pa ajmo ovdje staviti točku.

Neka tako i bude. Jedan igrač Intera nakon utakmice je usporedio ovu i prošlosezonsku Rijeku, rekao da Bijeli i sada “lete“, ali da je protiv momčadi od lani bilo daleko teže igrati.

- Kontrolirali smo igru, imali su dominaciju i posjed lopte, ali nekako je sve to bilo jalovo. Nije bilo završnog pasa, rješenja u tih zadnjih 20 metara koje bi nas dovelo u situaciju da postignemo pogodak. U jednim situacijama nemamo mirnoću, u drugima nemamo sreće i sve to skupa nas vodi do rezultata koji nas nikako ne zadovoljava.

Otkrio je Vešović i nešto što je pokazatelj da je puno veći problem u glavama nego u nogama.

- Prošle sezone smo ulazili u utakmice i znali smo da ćemo pobijediti, ove sezone prije svake utakmice znamo da nam slijedi velika borba. To je velika razlika u odnosu na prošlu sezonu kada smo zabijali iz poluprilika, sada nam se nikako neće okrenuti. Jedina pozitivna stvar je što nismo primili neki glupi pogodak, ali ono čemu težimo su pobjede i samo to nas održava na životu.

Slaže se Vešović i da dosta igrača Rijeke pokazuje evidentan pad u formi u odnosu na prošlu ili početak ove sezone.

- Mišljenja sam da je to kombinacija i fizičkog i mentalnog pražnjenja. Sezona je duga, nismo imali pauzu, a to nije alibi, nego realno stanje. Istina, izgubili smo formu, samopouzdanje koje nas je krasilo i jednostavno ne uspijevamo prelomiti. Treba biti optimističan i ne padati u očaj. Ali težimo golovima, pobjedama, osvajanju bodova, ali nekako smo usporili u tom ritmu. Stvarno imamo veliku želju za iščupati se iz ove situacije.

Iako bi malo tko uložio koju kunu na pozitivan ishod u Ateni, možda Europa može biti prekretnica.

- Bit će i tamo teško. I AEK juri pobjedu, prolaz... Imaju i oni problema s ozljedama nekih važnih igrača, ali zašto se ne bismo nadali pobjedi. Uz veliku želju kad tad se mora okrenuti. I Austria je bila u krizi pa se protiv nas na Rujevici izvukla. Moramo se i mi nadati da ćemo napokon upisati pobjedu, pa makar i u Europi - zaključio je Marko Vešović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:01