Foto: Damir Krajac / CROPIX
NIJE TO OČEKIVAO

'OVAJ RAZGOVOR ĆE TRAJATI PET MINUTA. OTPUŠTEN SI' Jedan od najskupljih Dinamovih igrača nakon susreta s trenerom ostao u potpunom šoku...

Junior Fernandes prekrižen je u Dinamu. Vijest je to koja je odjeknula skoro jednako glasno kao povratak Sammira.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. siječanj 2017. 19:43

Ako izuzmemo dolazak Sammira, nakon Soudanija glavna maksimirska priča je odstranjivanje Fernandesa. Makar oni koji su pozorno pratili izvještaje iz Maksimira nisu ostali iznenađeni, jer smo već na koncu jesenskog dijela sezone pisali o tome kako je ćudljivi Čileanac doista vrlo blizu izlaznih vrata maksimirskoga kluba.

- Od kada sam došao u Dinamo, Fernandes nije ništa pokazao!

To nam je jučer u Turskoj kazao Ivajlo Petev. Bio je posve otvoren na tu temu.

- Prošlost me nimalo ne zanima. Zanima me samo sadašnjost i budućnost. A tu nema mjesta za Fernandesa. To je moja odluka, to je to. Nema više potrebe razgovarati o Fernadesu, pa smo s ovim i završili tu temu - zaključio je Petev.

Stižu ponude?

Dakle, Juniorova karijera u Maksimiru je završena. Raspitivali smo se jučer i nazire li se mogućnost neke ponude za Čileanca?

Nismo dobili odgovor, znači da je nema. Što pak ne znači da uskoro neće stići. Iz menadžerskih izvora saznajemo da bi sljedećih dana moglo biti zainteresiranih za Fernandesa. Bilo bi za Modre dobro da unovče Čileanca, ali naravno da je pitanje koliko se za njega može inkasirati.

Igrač kojeg je trener odstranio iz momčadi teško će postići visoku cijenu. Makar, tko zna, ponekad su čudni transferni putovi. Do tada će Fernandes trenirati s drugom momčadi kod Marija Cvitanovića.

Saznali smo jučer da je razgovor trenera Peteva i Juniora Fernandesa trajao vrlo kratko, oko pet minuta, te da je nakon njega Fernandes izišao šokiran! Govore nam svjedoci da je na parkiralištu ispod južne tribine sa ženom koja ga je dopratila ostao još petnaestak minuta ne vjerujući da ga Petev neće voditi na turske pripreme, te da je njegova priča u plavom dresu očito završena.

Zagreb, 290716. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. kola MAXtv Prva liga, prvenstvena utakmica izmedju GNK Dinama i NK Slaven Belupa.
Na fotografiji: Fernandes.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Ipak, bez obzira što je znao da Petev ima primjedbe na njegovu igru i pristup, nije očekivao da će mu pokazati izlazna vrata. Bugarski stručnjak ga je šokirao i pitanje jest kad će Čileanac doći k sebi. Iako je imao izgled pravog “kulera” kojeg boli briga za sve što se odigrava oko njega, Petev ga je izlaznicom iz svlačionice “uništio”.

Posljednjih dana stalno smo dobivali isto pitanje od mnogih Dinamovih poklonika - hoće li osim Sammira Dinamo dovesti još neko pojačanje? Za sada se na to pitanje nema odgovora, nismo mu se približili ni nakon jučerašnjeg razgovora s Dinamovim čelnicima i trenerom Petevom.

Dinamov sportski direktor Marijan Vlak vratio se iz Portugala, ali ni jedno ime nije zabilježeno kao potencijalni dolazni transfer.

Saznali smo da je Dinamo bio itekako aktivan u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka, a i prije samog njegovog početka.

Osim Marijana Vlaka koji je stalno krstario europskom stadionima, u igri su bili i mnogi skauti, menadžeri, nogometni treneri, skauti… Čuli smo da je Dinamo pratio 700 igrača! Čini li vam se previše? I nama, ali kažu da je to istina.

Recimo, čuli smo da je samo sportski direktor Marijan Vlak u posljednja četiri mjeseca uživo gledao oko stotinjak utakmica. Ipak, mnogi igrači koji su ostali zapisani u bilježnici Vlaka nisu bili oduševljeni dolaskom u HNL.

Linker
18. travanj 2024 23:06