CROPIX
U TEORIJI JE MOGUĆE

OVO JE LUDI SCENARIJ KOJI RIJEKU VEĆ DANAS VODI DO NASLOVA HRVATSKOG PRVAKA Pogledajte kalkulacije koje su Dinamova noćna mora

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 17. svibanj 2017. 17:06

Na Rujevici bježe kao vrag od tamjana na spomen bilo kakvih kalkulacija, ne žele se upuštati u predviđanja i prognoziranja, niti je bilo kome još u primisli planiranje šampionske fešte, ali svi bi odmah potpisali da ih takav scenarij - iznenadi. Pa da, primjerice, već večeras i matematički osiguraju naslov prvaka Hrvatske.

Nitko takvu mogućnost ne uzima kao ozbiljnu, ali teorija je dopušta. I vrlo je jednostavna, barem napisana na papiru. Ako bi Istra 1961 još jednom priredila iznenađenje na Maksimiru i kao jesenas, otkinula (barem) bod Dinamu, Rijeku bi pobjeda u Koprivnici odvela do naslova prvaka.

Ipak, teorija je jedno, a travnjak drugo. O raspletima nitko ne razmišlja što najbolje potvrđuju riječi Matjaža Keka koji je u prvoj sekundi odbacio bilo kakve primisli da bi ovaj tjedan moga biti povijesni za Riječane.

Naravno, u podsvijesti i Keku i igračima stoji takva mogućnost, pogotovo što će uoči početka utakmice svoje utakmice znati rezultat s Maksimira i može li im pobjeda donijeti naslov prvaka. Ipak, želja Keka je da glave ostanu hladne, u najavi utakmice je istaknuo da momčad mora biti pametnija nego nakon Intera i Osijeka, poručio da je igračima objasnio što s time misli i da će ta priča ostati u svlačionici…

- Mi kao i uoči svake utakmice idemo na pobjedu, prvenstvo se približava kraju pa znamo što nam donose tri boda. Nakon Lokomotive smo se pogledali u oči i rekli da idemo dalje bez popuštanja, protiv Hajduka smo već odigrali dobru utakmicu. Može li tjedan biti povijestan? Gledamo samo na našu utakmicu protiv Slaven Belupa, ništa izvan toga nas ne zanima. Svi smo u karijeri odigrali dovoljno utakmica da bismo znali što donosi ova završnica sezone, razmišljamo samo o ovih 90 minuta i da na kraju dobijemo ono što želimo - poručio je Roman Bezjak. (msu)

Scenariji koji Rijeku već danas vode do državnog naslova

Dinamo - Istra 1961 X

S. Belupo - Rijeka 2

Redoslijed:

Rijeka 85, Dinamo 78

Dinamo - Istra 1961 2

S. Belupo - Rijeka 2

Redoslijed:

Rijeka 85, Dinamo 77

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:42