Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PIŠE TOMO NIČOTA

'OVO NE BI PREŽIVIO NI ZORAN MAMIĆ' Dinamo je danas u mnogo lošijoj situaciji nego je bio po dolasku Cice Kranjčara

PETEVLJEVO NEDJELO Dinamo je danas, po svemu, u mnogo lošijoj situaciji nego je bio po odlasku Cice Kranjčara
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. travanj 2017. 12:57

“Ovo ne bi preživio ni Zoran Mamić!” Jedan je od komentara koji su zapljusnuli eter nakon utakmice u Koprivnici i još jednog debakla Ivajla Peteva. Dakle, teško se sjetiti kad je ijedan trener propustio toliko velikih prilika da se potvrdi, a situacija u kojoj je došao doimala se kao da gora ne može biti. Čak bi, i da ne osvoji naslov prvaka, ali podigne igru, afirmira igrače, bori se s Rijekom do kraja, dobio plusove i vjetar u leđa za iduću sezonu, no ovako... Dinamo je danas, po svemu, u mnogo lošijoj situaciji nego je bio po odlasku Cice Kranjčara.

Izuzmemo li, znači, Ligu prvaka, u kojoj Petev nije napravio ništa posebno, a momčadi s kojima je istrčavao znao i jako šokirati, Dinamov je trener svoj “prijemni” polagao u HNL-u. Kupio je kritičare odlukom da uleti “s neba pa u rebra” na klupi i vodi Modre odmah protiv Hajduka. Gurnuo je Antolića na mjesto polušpice, Dinamo je odigrao odličnih 60 minuta, nije zabio, ostalo je 0:0, ali Petev je dobio pohvale za pozitivan šok koji je donio momčadi. No, uz ovu proljetnu utakmicu s Osijekom, bila je to, ispada, najozbiljnija Dinamova partija. Rijeka je u većini dvoboja u Maksimiru bila bliža pobjedi, čak i s igračem manje imala veliku šansu, a na Poljudu je Dinamo bio daleko od pobjede. Dok se nije ukazao Soudani i zabio u sudačkoj nadoknadi.

- Na proljeće ćemo biti puno bolji. Proći ćemo pripreme, dovesti igrače, uigrati se, Dinamo će biti prvak - govorio je Petev osokoljen tim trijumfom. - Pobjeda na Poljudu donijela nam je puno više od tri boda, stići ćemo Rijeku!

Da, mnogi su vjerovali da će Petev dobiti na vremenu, da će pripreme vratiti formu momčadi, da će Dinamo na proljeće izgledati mnogo bolje. Pa ako se loš start u Vinkovcima i protiv Slavena Belupa u Maksimiru mogu podvesti pod “teže paljenje” u zimskim uvjetima, nekakvo naziranje buđenja i velika Hodžićeva forma donijeli su nadu da je Petev uspio u naumu.

Momčad ga ne slijedi

Prije odlaska u Rijeku, Modri su izgledali spremni za lov.

- Jako sam motiviran, najradije bih ja igrao, uhvatio nekoga za vrat. Bit ćemo dobri, pobijedit ćemo - govorio nam je Petev prije utakmice, a onda je njegova momčad umjesto borbene jedinice na terenu izgledala kao grupa turista skupljena prije susreta na Vratima Jadrana.

Stvar su spasili Livaković i Soudani, Dinamo je ostao živjeti. Sumnje u Peteva lagano su se javile, ali ne još tolike da bi ga prekrižili. Uostalom, nedavno je potpisao novi ugovor, zar ne?

Ali, bila je ta Rujevica početak padanja maski, došao je dvoboj s Lokomotivom. Modri jesu pobijedili, no bilo je to negledljivo, loše izdanje. Već je bilo jasno da pomaka nema, da momčad ne igra dobro, no dolazio je veliki derbi s Hajdukom, nije bilo previše vremena za takve analize. Razgolitio se Petev u tom derbiju, ali kiksala je i Rijeka, zaostatak je pet bodova i još se sve može okrenuti. Koprivnica, šansa za preokret. Međutim, i od najgorega može gore, vidjelo se to u utorak. Potpuni kolaps, nova lutanja u igri i taktici, Petev je tu promašio i tu zadnju šansu.

- Momčad ga očito više ne slijedi - rekli su u klubu i najavili rastanak. Jednostavno, šest mjeseci na klupi, nikakav pomak, bodovni zaostatak je još veći. U samo nekoliko tjedana od potpisnika novog ugovora, Petev je postao ‘nužno zlo’!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:03