Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
NOVI PRVOLIGAŠ

POČELA JE SURADNJA KAKVE JOŠ NIJE BILO U HRVATSKOJ Rudeš doveo čak dva pojačanja iz Španjolske: 'Oni će biti nositelji naše igre!'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. srpanj 2017. 11:10

Španjolci se sada već nestrpljivo čekaju u Rudešu, jer sve je izvjesnije da će baš igrači koje će Alaves poslati u mnogome odrediti sudbinu novog hrvatskog prvoligaša.

- Za vikend bi trebala doći prva dvojica, riječ je o lijevom stoperu/beku, te lijevokrilnom napadaču. I to će biti prva dva prava pojačanja koja su došla u Rudeš - kazao je predsjednik kluba Ivan Knežević.

Što znate o tim igračima?

- Znamo da bi trebali biti nositelji naše igre, a odabrao ih je osobno naš trener Inaki Alonso. I njemu smo predočili realni trenutak u kojem klub živi, tako da je trener svjestan koliko su mu bitni ti igrači. Kako on poznaje španjolsko tržište daleko bolje nego mi, logično je i da on preuzme odgovornost kod odabira igrača. Ne budu li oni dobro pogođeni, loše nam se piše, jer kvaliteta koju sada imamo teško može odgovoriti zahtjevima Prve HNL. Mi smo toga svjesni.

Zagreb, 150617.
Konferencija za medije u NK Rudes na kojoj je predstavljen novi trener Inaki Alonso.
Na fotografiji: Ivan Knezevic, sportski direktor.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

Kažete da stižu dvojica, što je s ostalim igračima?

- Još dvojica će stići naknadno, jer nije lako ni Alavesu pronaći adekvatne igrače koji žele doći u Hrvatsku i u Rudeš. Nažalost, ti pregovori traju dosta dugo, pa su i nama ruke vezane, jer želimo najprije znati s kim možemo računati od inozemnih igrača da bi s domaćima kompletirali kadar.

Rubrika dolazaka još je poprilično prazna, a znamo da tražite i domaće igrače?

- Tražimo, ali kvalitetan domaći igrač je jako skup, a mi ne želimo dovoditi bilo koga.

Rudeš je blizu dogovora sa Sandrom Ugrinom, koji je prošle sezone predvodio napad Splita?

- Blizu smo dogovora s njim, jer svakako trebamo napadača, igrača koji će zabijati golove. Kazali smo i Alavesu da trebamo pravog strijelca, a oni nam kažu da za takvima vapi i više od pola španjolske lige...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:06