CROPIX

MNOGI PRIŽELJKUJU KIKS HRVATSKOG PRVAKA 'Pa Rijeka je trenutno bolja od Dinama, mislim da su toga svjesni u Maksimiru'

MLADEN BARTOLOVIĆ Negdašnji igrač Cibalije i Dinama pred današnji vinkovački sraz svojih negdašnjih klubova
Piše: damir begovićObjavljeno: 26. veljača 2017. 12:25

Kako se primiče dvoboj protiv Dinama, tako se uz Bosut polagano povećava uzbuđenje zbog nedjeljnog gostovanja Modrih. Aktere bi danas u 15.00, sve ukazuje na to, trebao dočekati pravi nogometni ambijent.

Ulaznice su u pretprodaji išle vrlo dobro, vrijeme ugodno, a svemu tome treba dodati i pozitivnu atmosferu koja vlada među vinkovačkim ljubiteljima nogometa: premda je na premijeri protiv Intera izostala priželjkivana pobjeda, s tribina se kritike nisu čule.

Možda i 4.000 ljudi

Predobro Vinkovčani poznaju nogomet i njegove zakonitosti, znaju da (n)ovoj ekipi treba vremena (koje, istina, Cibaliji nije saveznik), ali i zdrava podrška u predstojećim teškim proljetnim bitkama za očuvanje prvoligaškog statusa.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Nadalje, nije nevažno ni to da Dinamo u ovom dijelu Hrvatske, ali i u nedalekoj Bosanskoj Posavini, uživa veliku popularnost i ima velik broj poklonika koji po tradiciji redovito prate Dinamova gostovanja pokraj Bosuta, stoga bi se danas na tribine vinkovačkog stadiona moglo smjestiti i do 4.000 znatiželjnih.

Među njima će biti i Mladen Bartolović, jedna od ikona hrvatskog klupskog nogometa, koji je u karijeri nanizao 338 nastupa u HNL-u, od toga 185 za Cibaliju, ali i 24 za Dinamo, čiji je dres nosio u sezoni 2003/04.

Remi je moguć

Zabio je Bartol i 78 pogodaka, što ga je svrstalo na 10. mjesto najboljih HNL strijelaca svih vremena.

- Očekivanja? Ha, nisam od onih koji kažu da nemamo što izgubiti. Imamo, bodove. Nadam se da ćemo uzeti jedan - kaže Bartolović koji pod “mi”, naravno, misli na Cibaliju, čiji je zaposlenik.

Trenerski talent Bartolović međutim brusi 10-ak kilometara zapadnije od Vinkovaca, u Ivankovu, gdje uspješno kormilari tamošnjim trećeligašem Bedemom.

- Nisam pesimist unatoč tome što nismo pobijedili Inter, koji je u Vinkovce stigao oslabljen. Vidio sam borbenu Cibaliju, Cibaliju koja je bila agresivnija i življa no jesenas, ali vidjela se i neuigranost. Imajući u vidu sve okolnosti, odnosno velik broj novih igrača, ne treba to nimalo čuditi.

Je li ga začudila izjava aktualnog stratega Nebeskoplavih da se Dinamo ovoga trenutka ne može usporediti s Rijekom? Je li Cibalijin trener time sebi i svojima napravio medvjeđu uslugu uoči današnjeg dvoboja s Modrima?

- Činjenica jest da je Rijeka ovoga trenutka u kudikamo boljoj formi. Vidjelo se to i na premijeri, na kojoj su Riječani pobijedili u Osijeku, a Dinamo se mučio protiv Slavena Belupa. Mislim da su i u Maksimiru svjesni da Rijeka ovoga trenutka mnogo bolje izgleda. Teško mi je reći je li Pacult tom rečenicom napalio Modre, ali jedino u čemu bi Cibalia trebala biti u prednosti u odnosu na Dinamo jest upravo motiv. Bod? Bilo bi to sjajno postignuće, smatram da nije nerealno - zaključuje Bartolović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 05:24