CROPIX
POTVRDIO ZA N1

POLICIJA OPTUŽILA HAJDUK ZA NEREDE NA POLJUDU Zbog neobjašnjivog incidenta Bijelima prijeti drastična kazna!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2017. 21:03

Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije, prokomentirao je za N1 huliganski ispad s Poljuda iz utakmice Hajduka i Rijeke kada je muškarac s palicom u ruci upao na teren i krenuo prema sucu Zebecu.

"Prije svega odgovornost je na organizatoru i zaštitarskoj tvrtki. Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima definitivno jasno dijeli odgovornosti svih dionika o sigurnosti na sportskim natjecanjima. I ovdje se definitivno radi o propustima organizatora odnosno zaštitara koji su organizirani i angažirani ispred organizatora", objasnio je Borovec.

Upitan zašto sudac nije prekinuo utakmicu Borovec je rekao:

"Odluku o prekidu utakmice ne donosi policija osim ako ponašanje gledatelja direktno ugrožava sigurnost samih gledatelja koji su prisutni na tribinama. Kad smo vidjeli da zaštitari nisu reagirali na vrijeme, policija je reagirala u roku od dvije minute".

Dakle, zaključak je da odgovornost za incidente snosi organizator?

"Odgovornost za ulazak u natjecateljski protostor leži na organizatorima, u ovom slučaju NK Hajduk. Podnesen je optužni prijelog protiv pravne osobe NK Hajduk i za to je zapriječena kazna od 250 tisuća kuna".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 16:32