Ahmed Said
 Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
ODIGRAO JE SVOJE?

PONAJBOLJI IGRAČ HAJDUKA NAPUŠTA POLJUD? Otkrivamo kako će se najvjerojatnije rasplesti 'slučaj Said'...

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. studeni 2017. 09:01

Said Ahmed Said već je dva tjedna u drugoj momčadi i ne nazire se njegov povratak u prvu ekipu Bijelih. Odlukom trenera Carrilla prebačen je Said u drugu momčad tri dana prije derbija s Dinamom i protokom vremena sve je izglednije da će Hajduk sa 24-godišnjim napadačem kreirati sporazumni raskid.

Jer, Said trenira s drugom momčadi (za koju ne igra), a pritom je u protekla dva tjedna propustio dvije prvenstvene utakmice i utakmicu Kupa za prvu momčad. O njegovu povratku u prvu ekipu uopće se ne raspravlja i očito je da je Said odigrao svoje u Hajduku bez obzira što ima ugovor do ljeta 2020. godine.

Jer, kada se Saidov povratak ne najavljuje ni u trenutku kada su Bijeli daleko od pravih izdanja, kada bi momčadi dobro došao golgeter, sve upućuje na raskid ugovora sa igračem koji Hajduk godišnje košta 160.000 eura. Definitivno preskupo da bi samo trenirao a drugom momčadi.

Split, 240917
Susret desetog kola Prve HNL Hajduk Lokomotiva odigran je na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Said Ahmed (bijeli) i Mario Buric.
Foto: Jakov Prkic / Cropix
Foto: Jakov Prkic / Cropix

Said je u Hajduk došao u ljeto 2016. s potpisanim ugovorom “jedna plus tri godine”, a upravo je ta klauzula iskorištena u svibnju i Said je potpisao do ljeta 2020. Međutim serija incidenata, niz samovoljnih poteza na travnjaku, natjerao je Carrilla na drastični potez premještanja u drugu momčad.

Do tada je Said odigrao 16 utakmica ove sezone postigavši šest pogodaka. Polovicu je ubacio upravo Rudešu krajem kolovoza, a u dva i pol mjeseca kasnije opet je Rudeš na rasporedu, a Saida nema u konkurenciji. Ukupno je u Hajduku odigrao 52 utakmice, postigao 15 pogodaka i upisao devet asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:14