CROPIX
'HVALA SUCIMA'

POTRES NAKON VELIKOG DERBIJA Revoltirani gazda Rijeke Damir Mišković podnio ostavke na sve funkcije u HNS-u!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 03. prosinac 2016. 19:57

Predsjednik Rijeke Damir Mišković nakon utakmice Dinama i Rijeke podnio je ostavku na sve funkcije u HNS-u. Iako nije bio u Maksimiru, nego je utakmicu pratio putem TV ekrana u Nigeriji, Mišković se revoltiran suđenjem oglasio porukom…

- Hvala Vučemiloviću na suđenju. Podnio sam ostavku na sve funkcije u HNS-u. Kako? Zašto? Nemam komentara, podnio sam ostavku i to je to - poručio je Mišković koji je u HNS-u obnašao funkciju dopredsjednika Saveza.

Igrači i vodstvo Rijeke nisu mogli sakriti razočaranje arbitražom Ante Vučemilovića-Šimunovića nakon utakmice protiv Dinama, suzdržani Riječani prekršili su zavjet šutnje koji je najčešće vladao na utakmicama tijekom kojih su imali primjedbe na suđenje i reakcijom prvog čovjeka kluba pokazali što misle o posljednjim događajima.

Miškovićeva ostavka na sve funkcije u Savezu očiti je znak da je Riječanima prekipjelo ponašati se gospodski, šutnja na račun svega što se ticalo Hrvatskog nogometnog saveza nije padala na plodno tlo i Riječani više nisu bili spremni trpjeti udarce koji su sve više počeli stizati sa svih strana. Malo Burilo, malo Vučemilović, malo Pavličić-Bekić, malo Vrbanović koji je nedavno istaknuo da je Rijeka inicirala povećanje broja stranaca. Iako je s Rujevice tom prilikom vladala šutnja, neslužbeno smo doznali da nije istina da je iz Rijeke krenula priča o osam stranaca u HNL-u… Koji su bili motivi izvršnog predsjednika saveza za takvu izjavu možemo samo nagađati, isto kao i što možemo nagađati zašto je Rijeka tom prilikom šutjela.

Ipak, ovaj posljednji Miškovićev potez više je nego očita najava da na Rujevici počinju mijenjati stav prema HNS-u. Napokon, reći će mnogi! Čelni čovjek Rijeke očito nije više mogao šutke ignorirati odnos kakav je vladao prema Bijelima, a njegov će potez sasvim sigurno izazvati oduševljenje u navijačkim redovima. Uostalom, upravo je iz navijačkih krugova godinama dolazio pritisak prema klupskoj vrhušci od koje su tražili reakciju. Na branik kluba, kao u slučaju Andrijašević, najčešće je izlazio Matjaž Kek, a Miškovićeva odluka nedvosmislena je poruka HNS-u. Sudeći prema njegovu činu i izjavama igrača, Rijeka će se u ovoj borbi za prvaka, kao malo kada ranije, držati izvorne klupske krilatice “Sami protiv svih“!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 16:03