Marijan Pušnik
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

POTRESENI PUŠNIK PREUZEO KRIVICU 'Ja sam kriv, ali neki će teško opet dobiti priliku'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 22. kolovoz 2016. 10:06

Marijan Pušnik je bio potresen, nije bilo jednostavno treneru Hajduka, premda smo dojma da je dobio neke saznanja koja je baš tražio, piše Slobodna Dalmacija. Govorio je:

- Previše neshvatljivih grešaka, daleko smo stajali od protivničkih igrača, kod 2:3 kad je bilo još vjere da možemo izjednačiti, opet velika greška. I slabost, nesvjestica Šimića, s igračem manjem nismo mogli preokrenuti. Rijeka je ozbiljan tim. Još nismo na kvaliteti da im priđemo.

Koliko vi snosite krivicu? Ipak ima tu igrača koji bi do kraja prijelaznog roka trebali otići? Možemo reći i na koga mislimo? Pejić, Bilji...

- Mogu se slagati il' ne slagati s vama, ali nisam ih ja doveo... Imaju valjan ugovor s Hajdukom. A uvijek je trener kriv. Ja ne tražim alibi, ali ipak ponavljam, treba shvatit kvalitet ekipe Rijeke. Ali, ako hoćete, kriv sam ja, nema problema.

Imamo zamjerku na stavljanje Biljija na stopera, zar nije bolji kao zadnji vezni?

- Vi ste kazali svoje mišljenje... A onda bi bio još više spor za veznoga.

Nije li ovo bila svjesno žrtvovana utakmica, bez petorice igrača pred Maccabi u četvrtak koji je očito važniji zadatak?

- To je baš lijepo pitanje od vas, ali neću tražiti alibi u tome. Sve su ovo igrači Hajduka. Nikako nisam htio potcijeniti Rijeku. Dao sam priliku nekima, s važećim ugovorima u Hajduku. Povući ćemo neke poteze ja i gospon direktor (Mario Branco op. a.). Teško je nešto napravit u kratko vrijeme, ali smo dobili večeras odgovore. Preuzimam krivicu na sebe. Mogu se izviniti, ispričati publici, imaju puno veća očekivanja. Zamolio bih vas da svi stanemo na loptu. Od prvog dana kažem da ne letimo, da je neozbiljno usporedit se s Dinamom, Rijekom. Matjaževi momci su taktički obrazovaniji i bolji.

- Ja mislim da Dinamo ima veći budžet i bolje igrače. Nama je najozbiljniji pretendent za treće mjesto Osijek, s kojim ćemo se boriti. Dublje analize ćemo raditi poslije Maccabija i s analizom ćemo izaći u javnost.

Je li Maccabi okreće sezonu?

- Prema gore može. Prema dolje, ne slažem se. Jer, momci većinom daju maksimum. Neki će teško baš opet dobiti priliku.

Otišli ste s igračima prema Torcidci, to vam nije bio običaj?

- Htio sam stati u obranu momcima, znam da su navijači ljuti, htio sam ih pozdraviti... Ako je netko kriv, onda sam to ja, igrači su uredno pozdravili publiku, nije bilo nikakvih... (ostalo je nedorečeno op. a.). Ako je netko nešto i vikao, to je u redu, što očekivati poslije 2:4?! Ali, Rijeka je kvalitetniji tim – ponavljao je Marijan Pušnik.

Trener Rijeke Matjaž Kek je govorio:

- Čestitam svojim igračima, moramo biti samouvjereni i dostojanstveni i dalje, da guramo naprijed... Moram reći i to, Marijan je ispunio obećanje, donio mi je vino, ali eto, neću ga popiti s gorčinom... Nadam se da će i moj kolega Marijan slaviti u četvrtak, to mu od srca želim. Svim hrvatskim klubovima želim sreću u Europi, uspješan tjedan, mi ćemo se eto posvetiti prvenstvu. Zasluženo smo pobijedili večeras.

Jeste li namjerno udarili baš na Hajdukovu lijevu stranu, Ristovski i Vešović sve su kreirali tamo gdje je Hajduk najtanji?

- Pa, nije bilo posebno... Veseli me što smo zaredali pobjedama u Poljudu u seriji. Mi smo imali problema na našoj desnoj strani... Bio nam je malo rizik s Frankom, on me ubijedio da može izdržati. Ne bih ulazio u duboke analize. Dojmljivo smo izgledali, mogli smo sve riješiti u prvom dijelu. Ali znate kako je, dok sa Hajdukova sjevera grmi, moglo je to otići i na 3:3..

Šest kola, pet pobjeda, pratite Dinamo?

- Mi smo najveći konkurenti sami sebi. Moramo razmišljati o sebi. Imamo sad dobru atmosferu – Kek je bio sretan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 06:31