Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
PRVO SU ŠUTJELI, A ONDA...

POTRESNE SCENE NA POLJUDU Bijesni navijači izvrijeđali igrače, djelatnike, gazdu, novinare...

Piše: Frane VulasObjavljeno: 22. kolovoz 2016. 01:35

Hajduk je nakon Dinama upisao na svome Poljudu novi bolni poraz od Rijeke (4:2). Nakon još jednog razočaranja u derbiju navijači su sa sjeverne tribine zvali igrače da dođu tamo. Nećkanje potonjih s kojima je bio i trener Pušnik koji ih je kuražio da dođu do navijača ispratili su zvižducima i negodovanjem. A kada su igrači konačno došli podno sjevera, na rub terena - muk. Fran Tudor po prvi je put ponio kapetansku traku, ali izuzev toga sama utakmica neće mu ostati u lijepim sjećanjima.

- Dobro smo počeli, zasluženo smo poveli pa smo primili dva naivna gola. Tu je sve krenulo nizbrdo. Željeli smo u drugom dijelu krenuti agresivnije, pa smo i treći gol primili naivno. Rijeka je zasluženo pobijedila. Sastav? Ako želimo biti u prvih 11 onda se moramo dokazivati svaku utakmicu. To ovaj put nismo pokazali – rekao je Tudor.

Kapetanska traka?

- Lijepo je na Poljudu izaći na teren kao kapetan, ali slaba je to utjeha, nije lijepo izgubiti 2:4. Očekujem čvrstu i borbenu našu predstavu protiv Maccabija, nadam se da ćemo pobjedom protiv Maccabija spasiti sezonu i da ćemo se plasirati u skupinu Europske lige. Žao mi je zbog navijača zbog ovakve predstave. Pozivam ih da nas dođu podržati u četvrtak.

Štu su vam nakon susreta rekli navijači?

- Došli smo ispred njih, a oni su šutjeli. To najviše govori kakvi smo mi bili – rekao je Tudor.

Neće ni mladi stoper Ismajli pamtiti po dobrom susret u kojem je zabio prvijenac za Hajduk.

- Rijeka je dobra momčad. Odličan je osjećaj bio zabiti za Hajduk, najveći je to klub na Balkanu. Nadam se da ćemo pobijediti Maccabi i proći u Europsku ligu zbog grada, zbog navijača, zbog Torcide, oni to zaslužuju – rekao je Ismajli.

----------------------------------------------------------------------------

Bijesni navijači izvrijeđali igrače, djelatnike, predsjednika i novinare nakon utakmice

Njih nekoliko desetaka, od čega nekolicina najglasnijih, imali su potrebu pokušati igračima objasniti što misle o 90 minuta koje su nedugo prije odgledali, novom teškom porazu u derbiju, kao i nekim ranijim igrama i rezultatima, a željeli su i razgovarati s predsjednikom Hajduka Ivanom Kosom.

Igrače su po izlasku sa stadiona dočekale salve uvreda, kako bi tko od "bijelih" prošao dobio bi svoju "porciju" jezikove juhe.

Slična sudbina zadesila je i neke bivše igrače, djelatnike, pa i novinare.

A da sve ipak ne eskalira u nešto više brinuli su se pripadnici interventne policije koji su brinuli da sve ostane u navedenim okvirima, a dolaskom predsjednika Ivana Kosa na razgovor sa navijačima situacija se primirila.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 08:37