Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
POLJUDSKI DAR-MAR

POVIJEST ŠAKAČKIH OBRAČUNA U HAJDUKU Šupraha mlatio Brbića, Bonačića prebili baseball palicom, prijetilo se Vučeviću i Pušniku

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. prosinac 2016. 21:52

Nije aktualni predsjednik Hajduka Ivan Kos prvi koji je imao problema sa incidentnim situacijama, i njegov prethodnik Brbić se jednom našao na sudu radi tužbe fizičkog napada.

U lipnju 2014. godine prijavio je Brbić bivšeg nogometnog suca, a tada predsjednika Županijskog nogometnog saveza, Alojzija Šuprahu za fizički napad nakon utakmice finala juniorskog Kupa u Dugopolju. Općinski sud u Solinu donio je tada prvostupanjsku presudu kojom je Šupraha kažnjen sa sedam dana uvjetno na šest mjeseci. Prijetnje je ovog ljeta javno iznio i donedavno trener Bijelih Marijan Pušnik.

- U Hajduk se ulazi isključivo preko mene i sportskog direktora Branca, a ne prijetnjama - kazao je Pušnik početkom srpnja.

Split, 051112.
Skupstina Nogometnog saveze zupanije splitsko dalmatinske odrzana je u kino sali stadiona na Poljudu. Za novog predsjednika izabran je Alojzije Supraha.
Na fotografiji: Alojzije Supraha.
Foto: Jakov Prkic / Cropix
Jakov Prkic / Cropix / CROPIX

Nakon te izjave Pušnik je dao iskaz u splitskoj policiji, ali očito nije otkrio, ili nije znao, tko mu je telefonski prijetio u svezi dovođenja igrača. Pritom su u medijima kontaktirani i bivši treneri Bijelih koji su redom naglašavali kako oni nisu primali nikave prijetnje u svezi angažiranja igrača.

Što je bilo u prošlosti? Prije 10 i pol godina brutalno je u ulazu svoje zgrade u Splitu pretučen trener Bijelih Luka Bonačić koji je zbog teških ozljeda završio u bolnici, a napadač (li više njih) nisu nikada pronađeni. Gorana Vučevića fizički je 2010. napao roditelj nezadovoljnog igrača dok je Vučević obnašao dužnost šefa omladinske škole. Napad se dogodio pred očima juniora splitske momčadi u Zagrebu, a roditelju igrača zabranjen je potom ulazak u klupske prostorije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 22:03