FOTO Miljenko Karačić
'ZAŠTO NE BISMO POBIJEDILI?'

POVRATNIK U HRVATSKI NOGOMET OŠTAR UOČI UTAKMICE 'Hajduku sam zabio sa svim klubovima, sad bih mogao i s Lokomotivom!'

IVAN KRSTANOVIĆ Povratnik u hrvatski nogomet, veliko pojačanje kluba s Kajzerice
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. rujan 2017. 20:03

Lokomotiva na Poljudu, samo jedna pobjeda. Doduše, i pet remija, zadnja je također završila tako. Može li momčad Marija Tokića ovoga puta šokirati Poljud, staviti Joanu Carrillu dodatnu omču oko vrata nakon dva neugodna HNL-poraza, od Osijeka i Rijeke.

- Idemo u Split po povoljan rezultat. Bio bi to i remi, ali zašto ne i pobjeda - optimističan je Ivan Krstanović, povratnik u ligu, koji hvata formu, uigrava se s momčadi i teži biti ono radi čega je i došao - veliko pojačanje Lokosa.

- Odigrao sam dvije utakmice, obje smo dobili, u jednoj sam bio asistent. Sve u svemu, osjećam se odlično, jedva čekam susret na Poljudu jer sam uvjeren da možemo tamo nešto napraviti.

Valjda mi leže

Div je iz Tomislavgrada i inače veliki “obožavatelj” Hajduka. Naime, Bijelima je dosad zabio devet pogodaka u HNL-u, toliko je utrpao još jedino Lokomotivi. No jedna je posebna zanimljivost vezana za te golove Hajduku.

- Hajduku sam zabijao u dresovima svih klubova za koje sam igrao u HNL-u: Zagreb, Dinamo, Rijeka i Zadar. Baš sam im često zabijao, valjda mi leže, ne znam. Bilo bi lijepo nastaviti taj niz i zabiti im i u dresu Lokomotive.

Rastemo, sve smo bolji

Od tih devet dva je zabio na Poljudu, jedan za Dinamo, jedan za Zagreb, koji je ujedno jedini klub s kojim nikad nije pobijedio Splićane. U svakom slučaju, mogao bi biti jak adut Lokomotive na Poljudu.

- U utakmicama protiv Cibalije i Intera, u kojima smo uzeli maksimalan broj bodova, igrali smo dobro, kontrolirali igru. Sad smo i u Kupu prošli bez nekog stresa, sve to govori da rastemo, da smo sve bolji. Start u prvenstvo možda nije bio najbolji, ali po ovome što sad vidim, Lokomotiva je sigurno momčad za gornji dom hrvatskog nogometa. Četvrti-peti, tu nas vidim na kraju sezone. Nadam se da ćemo već na Poljudu pokazati da smo spremni za taj iskorak. Imamo odličnih mladih igrača, sad ima i dosta nas starijih, dobar spoj mladosti i iskustva trebao bi donijeti rezultat.

Napadački dvojac Krstanović - Radonjić mogao bi biti jedan od efikasnijih tandema na kraju sezone.

- Radonjić je izvrstan igrač, šteta što ga stalno muče ozljede, nikako da ulovi kontinuitet. Pokazali smo da možemo igrati i zajedno i da to dobro funkcionira, vidjet ćemo hoćemo li i na Poljudu biti u tim ulogama. Ipak mislim da u Splitu nećemo igrati obojica od prve minute.

Lovro Majer sve više rasplamsava svoj talent, po mnogima bi on mogao obilježiti ovu sezonu HNL-a?

- Nisam dovoljno dugo ovdje da bih mogao detaljnije analizirati, ali očito je da se radi o velikom talentu. Kažem, imamo puno mladih dobrih igrača, Majer, Ivanušec, Šunjić..., već sad pokazuju kvalitetu, na njima je da nastave raditi kao i dosad i napredovati i siguran sam da će postati vrhunski igrači.

Dobro, vratimo se Hajduku. Bijeli dočekuju Lokomotivu nakon ta dva poraza, hoće li im to biti uteg ili dodatan motiv?

- Oni će biti pod pritiskom, moraju pobijediti, ne smiju još jednom kiksati. Sad, je li im to plus ili minus, vidjet ćemo kad počne utakmica. U svakom slučaju, Hajduk je na Poljudu uvijek favorit.

To ne znači da će se on i suigrači predati.

- Nikako. Ove dvije pobjede ubrizgale su nam dozu samopouzdanja, vidjeli smo da možemo, da imamo jake adute. Ako na Poljudu budemo radili ono što se dogovorimo i što od nas traži trener, ako budemo pravi i na razini iz te zadnje dvije utakmice, siguran sam da nam dobar rezultat neće pobjeći.

Volio bih im zabiti

Znači, da napišemo da Krstanović dolazi još jednom zaviti Bijele u crno?

- Haha, nemojte baš tako, ne mogu baš to obećati. Ali da bih volio zabiti još jednom, prvi put u dresu Lokomotive, to budite sigurni. Ako uhvatim priliku, iskoristit ću je - poručio je Krstanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:30