Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
PRAVI ISPITI

PRED HAJDUKOM SU UTAKMICE ISTINE Carrillo primoran na promjene: Ohandza ili Said uskaču umjesto raspucanog Ercega

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 28. veljača 2017. 15:37

Potreban mir dobio je Hajduk pobjedom nad Istrom 1961 pred gostovanje u Osijeku ove nedjelje u utakmici u kojoj je ulog treće mjesto na tablici. Poslije toga dolazi na Poljud Rijeka, a to su svakako dvije utakmice istine o pravoj snazi Hajduka pod vodstvom trenera Joana Carrilla.

Mora se priznati pa kazati da Hajduk nikako nije uvjerljiv po pitanju igre te da je najzreliju igru pružio u prosinačkom derbiju protiv Dinama u kojemu je poražen na Poljudu pogotkom Soudanija u sudačkoj nadoknadi. S Cibalijom je pobijedio u na ho-ruk uz dva gola Marka Futacsa, na startu proljeća protiv Splita izvukao remi igrom “va banque” i asistencijom Nikole Vlašića za Antu Ercega. S Puljanima je bilo glatko (4:0), no izostala je igra u sredini s puno posjeda koja je Hajduk krasila u pripremnom razdoblju kada je upisao sve četiri pobjede.

Loša vijest za Carrilla je što u Osijeku ne može igrati Ante Erceg koji je dobio treći žuti karton. Zabio je Erceg dva gola u nastavku prvenstva, a krenuo je kao rezerva protiv Splita, no njegov osjećaj za gol izuzetno je bitan Hajduku i on se ekspresno izborio za mjesto startera. Ove sezone ima na kontu devet golova, sedam u prvenstvu. Carrillo je imao namjeru igrati 4-3-1-2, a Erceg je igrao drugu špicu na lijevoj strani koja mu s obzirom da je dešnjak više odgovara, a odlično se nadopunjuje s Vlašićem.

Sad Ercega nema, a gladan je igre, sjećamo se već ranijih slučajeva kada je bio u sličnoj situaciji pa je igrao za drugu momčad kako bi skupljao minutažu. Bivši trener Marijan Pušnik nije imao ništa protiv da Erceg zaigra za drugu ekipu, sad je ove subote susret s Junakom u kojoj je momčad Marka Loze domaćin, a želi i dalje broditi na prvom mjestu ne bi li izborila Drugu HNL.

Split, 240217.
Stadion Poljud.
Utakmica 22. kola MAXtv Prve lige izmedju Hajduka i Istre 1961.
Na fotografiji: slavlje igraca HNK Hajduka. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Sukladno onome što smo vidjeli protiv Puljana, mjesto u špici rezervirano je za Futacsa koji im je zabio već u ovosezonskom poljudskom obračunu, a solidnu igru okrunio je pogotkom Istri za 4:0. Futacs je najbolji strijelac Hajduka s 11 pogodaka od kojih je sedam bilo u Prvoj HNL. Borba je za drugu špicu, a favorit je Ahmed Said, također strijelac protiv Istre u svojih 20 minuta. Franck Ohandza dugo posti u golgeterskom smislu, protiv Istrijana nije dobio ni minute, stoga je nekako logičnije da će startati Said. Ohandza i Said su na po pet prvenstvenih pogodaka, a Kamerunac ima ukupno osam, jedan više od Ganca s talijanskom putovnicom. Vjerojatno je da će tercet napadača podijeliti minutažu, samo je pitanje u kojem omjeru, a ovisit će to dakako i o kretanju rezultata.

Kožulj najviše fali

Dakako, tu može biti i mjesta i za Frana Tudora koji po potrebi može odigrati špicu koja će imati veći defenzivni učinak s obzirom na tri “teškaša”. Vlašić je na poziciji polušpice neupitan, pogotovo sada kada je prevladao golgetersku krizu. S obzirom na to da će Osijek napadati i tražiti pobjedu za poravnanje na tablici, moguće je da Carrillo napuni vezni red pa da tako Savvasu pridoda još Jeffersona kao zadnjih sedam minuta na posljednjoj utakmici, dok bi treći trebao biti Toma Bašić, Hamza ili Frane Vojković, dok se još čeka povratak Zvonimira Kožulja koji nekako najviše nedostaje jer je podjednako dobar ofenzivno i defenzivno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 16:03