Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
MLADI OFENZIVAC

PREPORODIO SE DOLASKOM IVAJLA PETEVA I DOŠAO NA RADAR ŠPANJOLSKOG GIGANTA 'Velika je to čast, ali ja sam sretan u Dinamu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. svibanj 2017. 21:43

Mladi Španjolac Dani Olmo preporodio se otkako je došao trener Ivajlo Petev. Od prvog dana njegova dolaska u modri klub svi su se kleli u njegov talent, ali Olmo je uglavnom hvatao neku sitnu minutažu, gotovo neprimjetnu. Recimo, u sezoni 2014/15. nastupio je u pet utakmica, a u prošlom prvenstvu, vjerovali ili ne, samo 45 minuta protiv Lokomotive! U ovoj sezoni jednom je igrao kod Zlatka Kranjčara (Inter), Željka Sopića (Lokomotiva), a kod Ivajla Peteva 10 puta, od toga je u posljednje četiri utakmice (Cibalia, Inter, Split, Istra 1961) odigrao svih 90 minuta!

Petev je definitivno vratio u život ovog mladog igrača koji je u jednom trenutku bio poprilično nezadovoljan, jer nije vidio neku budućnost u plavom dresu. No, sve je to sada prošlost, bivši kapetan mlade momčadi Barcelone i španjolski reprezentativac U-17 opet je u sedlu.

- Sad sam zadovoljan, sad sam sretan, to je to... Dobio sam pravu priliku igrati, imam minutažu, moja priča sad je lijepa, sve je u najboljem redu. Naravno, bio bih još sretniji da smo prvi, ali na našu žalost nismo.

Pitamo ga kako bi ocijenio svoje igre nakon što ga je trener Petev gurnuo u vatru?

- Prvo i osnovno, jako se dobro osjećam, super surađujem s suigračima, momčad mi pomaže u svemu. Naravno, ponekad sam možda u nekoj situaciji mogao i bolje reagirati, ali kad sve zbrojim, onda mogu kazati da sam zadovoljan svojim prezentacijama. Konačno, vidim da u medijima dobivam dobre ocjene za svoje igre...

Zagreb, 080117.
Stadion Maksimir, terensa umjetnomtravom.
Prozivka i trening igraca GNK Dinamo na pocetku priprema za nastavak sezone.
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Gola nema i nema

Kad ćete konačno postići pogodak, često ste u šansama, ali lopta neće u mrežu suparnika?

- Stvarno ne znam gdje je problem, zašto ga ne mogu zabiti. Mogu samo kazati da moram i dalje naporno trenirati, ulaziti u prilike, onda ću ga zabiti. Ima još do kraja ove sezone prilika, igramo dvije utakmice u prvenstvu i finale Kupa. Nadam se da će moj pogodak stići u najboljem mogućem trenutku za Dinamo. To bi, naravno, bilo finale Kupa! Naravno, neka ga zabijem sad u Osijeku, ili protiv Rijeke u zadnjem kolu.

Pustimo što je bilo

Dobro ste raspoloženi, ali prije nekog vremena nije bilo tako. Niste bili zadovoljni svojim statusom zbog nikakve minutaže. Šaptalo se da ste imali ideju otići iz Dinama?

- Ne bih o prošlim vremenima, jer to nema smisla. Ono što je prošlo, prošlo je, čemu se vraćati? Govorimo o sadašnjem vremenu. Sretan sam, zadovoljan svojim statusom, te s velikim optimizmom dočekujem kraj sezone i jedva čekam početak sljedeće.

Španjolski mediji su prije nekog vremena pisali da vas Barcelona želi vratiti, da bi vas rado vidjeli u B momčadi, a omogućili vam treniranje s prvom momčadi. Jesu li ta pisanja bila istinita?

- Velika je čast kad vas klub kao što je Barcelona želi vratiti, kad znate da ste u njenim planovima. Međutim, sad sam, ponavljam, sretan u Dinamu, razmišljam o posljednje tri utakmice u sezoni i to je to...

Dobro, razmišljate li da ćete se jednog dana vratiti u Barcelonu ili ćete u Dinamu ostati još dugo vremena?

- Da, razmišljam da jednog dana opet nosim dres Barcelone! Ali vidjet ćemo, vrijeme će pokazati.

Kako se osjećate kad se radi o činjenici da Dinamo ove sezone očito neće osvojiti naslov? Otkako ste došli u Zagreb, to se još nije dogodilo.

- Nije još gotovo...

Zagreb, 080117.
Stadion Maksimir, terensa umjetnomtravom.
Prozivka i trening igraca GNK Dinamo na pocetku priprema za nastavak sezone.
Na fotografiji: Armin Hodzic, Daulo Machado, Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Nada tinja

Dani, pa nije valjda da još vjerujete u tu bajku?

- Pa dobro, naravno da je Rijeka veliki favorit protiv Cibalije, ali nikad se ne zna. Nogomet ponekad zna ponuditi senzacije, čudesne rezultate. Rijeka je zaista odigrala sjajnu sezonu. Ako osvoje naslov, čestitat ćemo im, a mi ćemo se boriti da se sljedeće sezone plasiramo u Europsku ligu. Jasno jest da sam razočaran što nismo prvi, ne možemo biti sretni činjenicom da smo drugi, ali nije loše igrati Europsku ligu, možda konačno u Europi zaigramo i na proljeće.

Trener Petev vam je dao veliku priliku, što vam govori?

- Sretan je zbog mojih prezentacija. Također, čeka moj prvi pogodak ove sezone, ha-ha... Pitao me isto kao i vi, kad ću ga konačno zabiti. Imam osjećaj da jako vjeruje u mene, a to mi daje posebno samopouzdanje. Trener mi je jako, jako pomogao.

Očekujete li da će sljedeća sezona za vas biti tako dobra kao i ova u svojoj završnici, odnosno očekuje li da ćete biti Dinamov starter?

- Ne mogu na to odgovoriti, to je u domeni trenera. Moram nastaviti raditi kao do sada, ako me trener iduće sezone vidi kao startera, pokušat ću opravdati njegovo povjerenje. Nakon završetka sezone krećem na pripreme, sigurno imam šansu se nametnuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:25