CROPIX
REMONT MODRIH

PREŽIVIO TSUNAMI PA ODLUČNO PORUČIO 'Neću se zaustaviti samo na riječima, do kraja će igrati samo oni koji žele bez obzira na njihova imena!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. travanj 2017. 14:00

Ivajlo Petev je preživio tsunami, proteklih dana zapljuskivali su ga divovski valovi kritika, traženje smjene, već mu je bio napisan epitaf. No, Bratko je još na nogama, još se nije predao. Znate kako je to u nogometu, trener je uvijek taj čija je odgovornost najveća, on je taj koji glavu polaže na panj. Zna to dobro i bugarski stručnjak kojem definitivno nije lako u maksimirskom loncu koji kipi nakon dva posljednja poraza.

Pričali smo jučer s Petevom, pitali ga kako je podnio sve ove dane koji su bili više nego turbulentni?

- Nisam bio dobro... Situacija jest zaista turbulentna, ali takve stvari se događaju u nogometu. Moraš u takvim okolnostima skupiti snagu, imati jak karakter da bi sve prevladao. Nije bilo prvi put, neće biti ni zadnji. Ovog trenutka momčad i ja moramo pronaći snagu i samopouzdanje da bi se krenulo prema naprijed, prema boljim vremenima - kazao je Petev

Zanimalo nas je posebno, što se Dinamu dogodilo nakon turskih priprema gdje je sve bilo idealno, gdje je zapela modra nogometna priča?

Razgovor s igračima

- Apsolutno se slažem s vama da potpuno drukčije izgledamo nego u Turskoj. Imali smo par dobrih utakmica, ali ukupni dojam je, naravno, loš. Prije utakmice s Rijekom na Rujevici, odigrali smo jednu od najboljih utakmica sezone protiv Osijeka, onda smo u 12 dana pali u krizu. Za mene je ona, to moram priznati, nevjerojatna. Jer za manje od dva tjedna srušili smo sve što smo radili posljednjih sedam mjeseci! Sad moramo pronaći izlaz iz krize, moramo...

Što ste igračima kazali nakon poraza od Hajduka i Slaven Belupa, o čemu ste zapravo svi skupa pričali?

- Dosta smo pričali, ali valjda vam je jasno da ne mogu o tome detaljno. Ali nakon svega, svi smo se složili u jednom. Na svakoj utakmici svatko mora dati sve od sebe, sav svoj potencijal ugraditi u dobrobit momčadi. To je jedina formula koja sve pokreće. Moraš igrati sa žarom, voljom, biti agresivan, imati volju za pobjedom. Nema druge formule, samo ta egzistira. Može se ponekad momčad izmijeniti, drukčije formacijski postaviti, ali ako nemaš dovoljnog motiva, onda sve što si radio i trenirao nema smisla. Dakle, prva stvar od koje se mora krenuti u našoj svlačionici jest istinska želja za pobjedom.

Zašto toga nije bilo?

- Rekao sam vam da mi je nevjerojatno da smo u 12 dana sve prosuli... Jako me to čudi. Moramo raditi na tom segmentu, krećemo već danas od utakmice s Cibalijom. Ne možeš se boriti za naslov i tako izgledati, to nije pravilan pristup.

Čime ste uvjerili Upravu da i dalje ostanete trener Dinama?

- To čime sam uvjerio Upravu da ostanem trener vidjet ćete već od danas. Apsolutno vjerujem u sve ove dečke koje imam u svlačionici. To sam im rekao, ali isto tako sam im rekao da moraju promijeniti svoje ponašanje. Tu opet govorim o želji za pobjedom, o htijenju, moraju gristi, jer to je najbitnije.

Hoće li netko od igrača ispaštati zbog lošeg pristupa, loše igre, neispunjavanja zadataka? Hoće li biti promjena u momčadi?

- Naravno, naravno... Neću se zaustaviti samo na riječima. Od sada do kraja sezone igrat će samo oni koji žele, koji će gristi na treningu i na utakmicama. Samo oni. Za druge neće biti mjesta, mora se presjeći.

Znači, bez obzira kako se zovu, neće imati mjesta u momčadi?

- Bez obzira na njihova imena! Nadam se da ćete već danas vidjeti Dinamo sastavljen od igrača koji žele, za koje znam da će dati sve što mogu.

S obzirom na najavljene promjene u momčadi, veselite li se tom današnjem srazu s Cibalijom, ili se možda ipak pribojavate okršaja s Vinkovčanima?

Novi početak

- Ne, uopće se ne pribojavam. Znam što mogu igrači koji će danas biti u sastavu. Siguran sam da ćemo se promijeniti i da ćete to vidjeti.

Moramo ovo pitati... Govorite o želji i htijenju igrača. Tu vidite glavni problem. U Koprivnici ste prvo poluvrijeme odigrali bez prekršaja. Jeste li kad pomislili da vas igrači bojkotiraju, da vas ne slijede?

- Ne, ne mislim da su me igrači bojkotirali. Nema to veze s tim. Nisu imali dobar pristup, dobar stav, držim da to nema veze sa mnom.

Dosta se proteklih dana pisalo o tome da vam je možda dovođenje Sammira poremetilo koncepciju, jer očito hrvatski Brazilac nije uspio uhvatiti pravu formu? Mnogi postavljaju pitanje zašto Ante Ćorić igra na lijevoj strani, kad sam kaže da mu je tek druga opcija?

- Prvo o Ćoriću... On je i na pripremama igrao na lijevoj poziciji. Ali tu bih sad stao... Ne želim individualno pričati o igračima. Samo mogu ponoviti da mi jako smeta što smo u tako malo dana sve prosuli. Imali smo pozitivnih stvari, nadao sam se ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje i bolje. To se nije dogodilo, negdje smo pogriješili. Od danas je novi početak.

Jeste li razmišljali da nakon ova dva vezana poraza ponudite ostavku?

- Ne, jer vjerujem u momčad i vjerujem da će se situacija popraviti. Da, to ne treba kriti. Bio sam jako razočaran nakon utakmica s Hajdukom i Slavenom Belupom. Međutim, nisam razmišljao o ostavci, jer ne bi bilo u redu da u ovakvoj situaciju kapetan prvi napusti brod!

Imate li u planu ostati trener Dinama i nakon ljeta, s obzirom na to da se šapuće da to neće biti tako?

Planiram ostati

- Naravno da je moj plan da ostanem trener Dinama i nakon kraja sezone. Ovo ću sad kazati prvi put. Dao sam otkaz u reprezentaciji Bugarske, a biti izbornik reprezentacije je najviša nogometna razina. Zašto sam došao u Dinamu? Pa da uspijem! Znate li da sam dao svoj novac da me puste, da mi ne stvaraju probleme u Bugarskom savezu, odrekao sam se novca. Samo da bih došao u Dinamo...

Imate li u planu kakva pojačanja za ljeto? Do sada vi kao trener niste doveli ni jednog igrača?

- Ne mislim o tome, koncentracija je na kraj sezone. Bit će vremena pričati o pojačanjima - zaključio je Petev.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:32