Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
BOLNICA U MAKSIMIRU

PRVAK JE OKRUNJEN, PLESALO SE I PJEVALO U RITMU ARMADE Kapetan Rijeke izvan sebe: 'Za ovo smo živjeli i krvavo radili, svaka se žrtva isplatila'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2017. 10:37

Nakon izjava pobjedničkog Dinama popričali smo i s ozlijeđenim igračima. Leonardo Sigali nam je rekao:

- Koljeno boli, ono isto zbog kojeg sam propustio veći dio sezone. Sutra (danas nap. a.) idem na magnetsku rezonancu pa ću sve vidjeti. Ovog trenutka ne mogu vam ništa kazati.

Mladi Nikola Moro iz svlačionice je išetao na štakama.

- Iskrenuo sam gležanj. Natekao mi je poput bundeve. Nema šanse da zaigram u Varaždinu.

Prvak je okrunjen, pobjednička pjesma odzvanjala je s tribina, a igrači Rijeke odlično se zabavljali. Martić i Gorgon uključili su se u prijenos uživo Arenasporta, plesalo se i pjevalo u ritmu kojeg je diktirala Armada a igrači pobjednički podizali pehar prema razdraganim tribinama. Trenutak koji su sanjale generacije Riječana sinoć je postao slika za sva vremena, a Mate Maleš ušao u red trofejnih kapetana riječkog prvoligaša. S jednom iznimkom. Ovaj kojeg je on podignuo definitivno ima najveću težinu.

- Kakav je osjećaj? Najbolji! Za ovo smo živjeli, krvavo radili i mislim da moramo biti ponosni na ovaj trofej i uživati u ovim trenucima. Možda smo izgubili utakmicu, ali mi smo pobjednici i možemo samo uživati i slaviti – rekao je kapetan Maleš koji u prvim trenucima nije ispuštao pehar iz ruku.

Steven Gerrard svojevremeno je rekao da je pehar Lige prvaka polegao kraj sebe u krevet nakon onog trijumfa u Istanbulu, po svemu sudeći mogao bi i Maleš isto…

- Ne dam ga nikome, ha, ha… Nakon toliko godina i taj se san ostvario, svaka se žrtva isplatila. Znamo što nam znači ovaj naslov prvaka, moramo svi biti ponosni na ovo – dodao je kapetan Riječana.

Linker
17. travanj 2024 02:50