Screenshot
'TO APSOLUTNO NIJE ISTINA'

PRVI STRIJELAC HNL-A ŠOKIRAN ZBOG PODMETANJA 'Kad već tako sudiš, uzmi loptu pa zabij umjesto Dinama!'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. prosinac 2016. 12:53

Nazvali smo Alexandera Gorgona, austrijskog ofenzivca Rijeke koji je pogotkom na Maksimiru postao prvi strijelac HNL-a, ali i igrač kojeg je, dojma smo, Vučemilović-Šimunović prestrogo isključio s obzirom na kriterij koji je imao na drugoj strani.

Iako nam to nije bila primarna tema razgovora, pitali smo Austrijanca i za komentar izjave suca subotnje maksimirske utakmice između Dinama i Rijeke Vučemilovića-Šimunovića da mu je prvi žuti karton dao zbog rečenice: “Kad već tako sudiš, uzmi loptu pa zabij umjesto Dinama”.

Molim? Ponovite...

- Možete molim vas ponoviti pitanje? - bila je prva Gorgonova reakcija iz čije se promjene tona glasa moglo razaznati da ga je šokiralo to što smo mu rekli.

- Mogu samo reći da apsolutno nije istina da sam to rekao - dodao je Austrijanac, pa poručio da će nas nazvati malo kasnije samo da se konzultira na tu temu.

Navodni navodi suca zagrebačke utakmice nemalo su ga iznenadili, što nam je i rekao kada nas je potom povratno nazvao.

- Za mene je to iznimno ozbiljna stvar, pogotovo ako je sudac to doista govorio i ako je to potom izašlo u novinama - poručio je Gorgon koji unatoč našem inzistiranju nije želio reći čime se obratio sucu, tek je dometnuo da nema govora da je bila riječ o bilo čemu ružnom.

Ovo je šala

Ne čudi nas, Gorgon se u ova tri mjeseca na Rujevici iskazao kao oličenje pravog profesionalca, osobe finih manira, dobrog odgoja, što bi se reklo “bečka škola“, pa smo odgovor potražili kod jednog njegovog suigrača koji je bio u blizini spornog trenutka u kojem je čak i Pivarić djelovao iznenađeno što je dosuđen prekršaj njemu u korist. Budući da je igračima Rijeke zabranjen kontakt s medijima bez dozvole kluba molio da nas je da ga ne imenujemo, ali bez zadrške istaknuo da je Gorgon rekao tek “It’s a joke“ odnosno “Ovo je šala“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:04