CROPIX
DALI SU SVE OD SEBE

RAZOČARANI TRENER NE MOŽE PREŽALITI OVAKAV PORAZ OD HAJDUKA 'Rezultat je prevelik, previsok! Realno bi bilo 1:0 za Hajduk'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2017. 12:20

Nogometaši Hajduka plasirali su se u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su u Oriovcu svladali Oriolik s 3:0. Pogotke za momčad Joana Carrilla postigli su Ahmed Said Said u 13. i 92. minuti iz jedanaesterca te Toma Bašić prekrasnim golom iz slobodnog udarca.

"Najvažnije od svega je što smo pobijedili i plasirali se u iduću fazu natjecanja. Mogli smo postići još koji pogodak u prvom poluvremenu, ali na koncu smo riješili utakmicu s dva gola u posljednjih 10 minuta. Dao sam priliku mladim igračima poput Franka Kovačevića, Tonija Teklića i Darka Nejašmića koji su odigrali dobru utakmicu. Oni su budućnost Kluba. Sada se okrećemo prvenstvenom susretu protiv Lokomotive", izjavio je nakon utakmice trener Hajduka Joan Carrillo.

Trener Oriolika Braslav Ostojić bio je vidno razočaran visokim porazom, domaći su poprilično namučili Hajdukovce, koji su tek u 83. minuti zabili drugi gol i potom riješili utakmicu u sudačkoj nadoknadi.

"Rezultat je prevelik, previsok, dugo smo se dobro držali i trčali iz sve snage, koliko god smo mogli. Vidljiva je razlika u kvaliteti, što o tome da govorim, ali smo maksimalnim trudom parirali Hajduku. Šteta da smo golove primili u samom finišu,pa sad i taj jedanaesterac doslovno u zadnjim trenucima. To stvara drugačiju sliku, a recimo 1:0 za Hajduk bilo bi realno, baš smo se borili da tako i ostane kad već nismo uspjeli držati neodlučeno. Ovo je za nas bio velik događaj, pokazali smo se u dobrom svjetlu", zaključio je Ostojić.

Dinamo je na gostovanju u Imbriovcu pobijedio Borac sa 6:0, Rijeka je slavila na gostovanju protiv Vrbovca s 3:1, dok je Osijek u Senju porazio Nehaj sa 6:0.

Trener Dinama Mario Cvitanović više je pričao o dobroj atmosferi u Imbriovcu, nego o susretu u kojem je njegova momčad povela već u drugoj minuti.

"Drago mi je da smo domaćine usrećili na jedan dan. Ako je ovo za njih veliki spektakl kao što su rekli, sretni smo što smo uveličali ovaj dan. Drago mi je što smo ovako lijepo dočekani, velik je broj gledatelja bio ovdje i sretan sam zbog toga. Ekipa je dala sve na terenu, ali evidentna je razlika u kvaliteti. Ipak, nismo igrali onako kako sam htio da igramo. U drugom dijelu smo ipak napravili par promjena, spojili smo par dodavanja i izlazili u dobre situacije. Ne smijemo se trošiti na nepotrebne stvari", zaključio je Cvitanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 21:16