CROPIX
NE ŽELE CIRKUS, ALI...

RIJEČANI NAKON TRI ISKLJUČENJA OBJASNILI ZAŠTO PRIČAJU O SUCU 'Ne mogu prihvatiti isključenje Andrijaševića, ne znam kako bih to uopće nazvao...'

IVAN MANCE Zamjenik sportskog direktora Rijeke
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 22. studeni 2016. 14:43

Slika zaštitara koji utrčava između suca Andreja Burila i igrača i stožera Rijeke po završetku utakmice u Koprivnici u velikoj je mjeri izgledala pretjerano. Riječani su sigurno imali nešto za prigovoriti osječkom sucu, ali daleko od toga da je prijetilo nešto čime bi sigurnost sudac bila ugrožena.

A u cijeloj priči sporan je, barem što se riječkog kuta tiče, samo kriterij prosuđivanja prekršaja. I teško se oteti dojmu da nije bio ravnopravan iako su jedine dvije sumnjive situacije koje su mogle utjecati na konačni ishod dogodile na štetu Slaven Belupa.

- Bili smo nezadovoljni prosudbama suca kod dosuđivanja prekršaja zbog neobično velike razlike budući da smo mi potpuno podbacili na planu agresije, stajali daleko od igrača, rijetko ulazili u duele. Da je sudac utjecao na nešto kardinalno nije, da je mogao priznati pogodak Slaven Belupu mogao je i da se ta situacija dogodila na našoj strani sigurno nam ne bi dobro sjelo, ali ponavljam, naše se nezadovoljstvo odnosilo samo na kriterij dosuđivanja prekršaja - rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke, udaljen s klupe zbog reakcije kakvih ima mali milijun na prvoligaškim utakmicama. Ipak, kraj utakmice dočekao je u tunelu jer je reagirao na jednu od brojnih odluka koja je isprovocirala riječku klupu.

- Žao mi je što su igrači podlegli sudačkom kriteriju i što su prosudbe nekih prekršaja kod njih generirale nervozu. Što se mene osobno tiče, apsolutno nisam zaslužio isključenje. Otvoreno kažem da sam puno puta opravdano isključen, ali sada sam samo viknuo ‘faul’ nakon jednog kontakta na Ajayiju koji se dogodio što sam kasnije vidio i na snimci a suci su me udaljili.

Rijeka šalje žalbu

Mance prihvaća da je udaljen s klupe, iako se teško oteti dojmu da suci u takvim situacijama donose odluke ovisno o boji dresova ili grbu na trenirci. Puno ga više boli isključenje Andrijaševića nakon što je označen kraj utakmice. Sudac Andrej Burilo u zapisniku utakmice naveo je da je Andrijašević došao do njega i svojih suigrača kojima je vikao “Ostavi smrada jednog na miru“.

- Ne mogu prihvatiti isključenje Franka Andrijaševića, ne znam kako bih to uopće nazvao, ali ne bih tu širio priču niti polemizirao je li se sudac prepoznao u njegovim riječima. Žalit ćemo se na isključenje budući da je po nama dosta nejasno opisano, ali nećemo raditi nikakav medijski cirkus o suđenju. To nije naš stil, a to što smo nakon utakmice u Koprivnici imali tri čovjeka isključena smatram posljedicom pretjerane reakcije sudaca. Mi se okrećemo stvarima koje možemo promijeniti, našoj igri koja može biti bolja. Koprivnica se pokazala neugodnim gostovanjem, treba reći da je Slaven Belupo bio bliži pobjedi - zaključio je Mance.

Linker
25. travanj 2024 06:33