Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
PODRŠKA VJERNIH PRISTALICA

RIJEČKA INVAZIJA NA ZAPREŠIĆ Navijači mobilizirani kao nikad prije i ujedinjeni u jednom cilju: '500 nas i nitko nas više ne može pobijediti!'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. veljača 2017. 00:42

Riječki karneval jedan je od središnjih događaja godine na Kvarneru, tradicija Primorja, nešto za što pripreme traju cijelu godinu i u kojem, na razne načine, sudjeluje veliki broj Riječana. Iako smo se u jednom trenutku pobojali da bi poklapanje termina utakmice u Zaprešiću s Međunarodnom karnevalskom povorkom na Korzu moglo prorijediti navijačku brojku na gostovanju kod Diva iz predgrađa, brzo smo demantirani.

- Karneval je svake godine, a ovo bi mogla biti sezona koju svi sanjamo i ne želim propustiti ni jednu utakmicu - čuli smo riječi jednog navijača Rijeke uoči nedjeljnoga gostovanja Bijelih u Zaprešiću.

Miškovićeva želja

Nije jedini. Čak i oni koji nemaju svoju pretplatu za Rujevicu, koji dolaze samo kada je derbi, zapalili su se nakon utakmice u Osijeku. Nije im trebalo puno, gard i karakter koji je pokazala momčad Matjaža Keka najbolja je pozivnica riječkom navijačkom korpusu za Zaprešić, ali i za cijeli proljetni dio sezone koji bi iz bijelog kuta mogao biti nikad zanimljiviji. Najbolje to ilustriraju brojke, prije vikenda prodano je 700 od ukupno 1.000 ulaznica za Zaprešić, kažu nam na Rujevici da se iz Istre pa i iz Gorskog kotara dolazilo kupiti ulaznicu, kao i da postoji interes navijača koji žive i rade izvan Rijeke, pogotovo u Zagrebu i okolici, o mogućnosti kupovine ulaznica za utakmicu.

Nakon Osijeka gdje je na 450 kilometara udaljeno gostovanje potegnulo između 400 i 500 navijača Rijeke, u Zaprešiću će ta brojka biti premašena, Rijeka će, već sada nema sumnje, igrati u domaćinskoj atmosferi, a želja koju je tijekom priprema prve momčadi u Portugalu istaknuo Damir Mišković biti ostvarena.

- Bitno je da imamo što masovniju podršku na gostovanjima. S barem 500 navijača na svakoj gostujućoj utakmici mislim da nas nitko ne može pobijediti - rekao nam je tom prilikom predsjednik Bijelih.

Sudeći prema rezultatu iz Osijeka, čelni čovjek riječkog prvoligaša bio je u pravu i na njegove riječi uoči prvenstva naslonile su se najave Armade iz pripremnog razdoblja. Riječka navijačka skupina ove godine obilježava 30 godina djelovanja, glupo je uopće napominjati da bi im naslov prvaka bio najbolji poklon, pa je i u njihovim redovima sve usmjereno u navijačku mobilizaciju. “Gdje je Rijeka - tu smo mi!”, krilatica je koju je lansirala Armada - uoči nastavka proljetnog dijela sezone, a počela ostvarivati tijekom priprema prve u Portugalu.

Podrška u Portugalu

Iako je trebalo preći nekoliko tisuća kilometara i promijeniti nekoliko prijevoznih sredstava zbog 90 minuta pripremne utakmice, dečki iz cure iz Armade bili su tamo, pjesmom i podrškom nogometašima Rijeke odlično se zabavljali i uspješno položili svoj dio priprema za proljeće. Plus šest u odnosu na Dinamo nakon teškog gostovanja u Osijeku i načina na koji je pobjeda tamo ostvarena, nedvojbeno su bili dodatni su impuls za mobilizaciju riječkog navijačkog korpusa koji bi Rujevicu na proljeće mogao dupkom napuniti.

Nije da Rijeka nije imala svoju publiku, ali vraćanje onih koji su ostali razočarani one čuvene 1999. godine ne ide baš lako. Neki, tada redoviti, posjetitelji Kantride nakon onog famoznog zaleđa Zorana Krečka i danas se ne daju na stadion. Ipak, i takvi su se ove sezone počeli lomiti, atmosfera je često na razini one ispod legendarnih stijena, broj praznih stolica sve manje u čemu velike zasluge ima i klub.

Od brojnih pogodnosti koje omogućavaju kupovinu godišnjih i polugodišnjih kompleta ulaznica po pristupačnijim cijenama, do akcija (HNK Rijeka prijatelj djece, suradnja s općinama i županijama u PGŽ, eventi za članove klupa...) zbog kojih je Rujevica sve punija. Kako je krenulo u Osijeku, za proljetne utakmice na Rujevici neće trebati posebna pozivnica, riječka utvrda do kraja sezone će biti - grotlo!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:29