Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PIŠE MATEO SUČIĆ

RIJEČKI SAN O TITULI SVE VIŠE SE PRETVARA U JAVU Ni 'vještice' i crna magija ne mogu više zaustaviti ovakvu Rijeku

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. veljača 2017. 20:21

Australski reprezentativac John Safran 2004. godine otputovao je u Mozambik gdje je angažirao vješticu kako bi skinuo prokletstvo s tamošnje reprezentacije koja se nije uspijevala kvalificirati na Svjetsko prvenstvo. I napravio pravu stvar jer su Socceroosi 2006. godine bili na Mundijalu u Njemačkoj...

Isplivala kvaliteta

Ne znamo je li i netko iz riječke delegacije posegnuo za kakvom “crnom magijom” da bi nakon 3510 dana pala zaprešićka utvrda, ali desetogodišnji niz bez pobjede u predgrađu jučer je zaustavljen. Doduše, zbog načina na koji igra momčad Matjaža Keka pitanje je bi li ikakve vještice jučer uspjele pomoći domaćinu.

Trener Intera Samir Toplak u najavi utakmice je isticao da se moć Rijeke najbolje osjeća na terenu, da ti ne dopušta igrati, da te melje, za razliku od Dinama kojem u nekim trenucima možeš parirati. I kao da je unaprijed opisao jučerašnju utakmicu. Rijeka je ponovo pokazala gard momčadi koja s pravom pretendira na naslov prvaka, još jednom je na površinu isplivala kvaliteta ofenzivnog potencijala kojim raspolaže i samo zahvaljujući dobrim intervencijama Čovića i Interove obrane, odnosno nekim promašajima Bijelih, društvo iz Zaprešića nije platilo za svih deset godina neporaženosti….

Za razliku od Dinama koji se na početku proljetnog dijela sezone još uvijek muči i koji se na minus šest od Rijeke drži golovima iz jedanaesterca, Kekova momčad ponovo je pokazala moć.

Dojam još bolji

U Osijeku je junak bio Andrijašević, jučer se puno toga događalo oko Gavranovića, ponovo je iskočio odlični Josip Mišić i Riječani su iz dva gostovanja na startu proljeća izašli sa stopostotnim učinkom. I još boljim dojmom, jer je kvaliteta igre Rijeke još veći razlog zašto na Kvarneru san o naslovu prvaka sve više prelazi u javu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:37